Nått på gång i Pakistan?

Uppdaterad.

Nedanstående uppgifter är hämtade från Pakistanska tidningar!

Uppgifterna om hur många som deltar i protesterna går kraftigt isär, från 20-30 tusen till upp mot 2 miljoner

En högt uppsatt religiös ledare  Tahirul Qadri utlyste för ett par dagar sedan ”den långa marchen” där han uppmanade vanligt hederligt och ärligt folk att gå till huvudstaden Islamabad. Hans budskap till den sittande regeringen var att dom skulle få fem minuter på sig att fly när han kommit fram.

Klockan 2:15 på tisdag morgonen gav ett ultimatum för upplösningen av de federala och provinsiella regeringarna  till klockan 11 på förmiddagen, annars kommer människorna att ta sina egna beslut.

Han sade också den” långa marschen nu är avslutad, och revolutionen har börjat. Förtryck, grymhet, korruption, orättvisa, riggade rättegångar mm är det slut med  och den så kallade eliten, tjuvar och banditer , kommer att fråntas sina privilegier och få återvände till massorna”.  Länk

Högsta Domstolen i Pakistan har utfärdat order att premiärminister Raja Pervaiz Ashraf skall sättas i husarrest.  LÄNK 

Detta tillsammans med 16 andra högt uppsatta personer och om någon av dem lämnar landet så kommer chefen för antikorruptionsmyndigheten att hållas ansvarig.

Tahirul Qadri säger också i ett tal som han höll utanför parlamentsbyggnaden till deltagarna i vad han kallar den långa marschen, att Pakistanska parlamentet inte har rätt att styra landet längre. 70% av parlamentsledamöterna är korrumperade och betalar inte sina skatter.

Dr Qadri sade också: ”Denna marsch är en konstitutionell demokratisk marsch, vi är här framför Riksdagshuset för att säkra Pakistan från kollaps och fullständig ruin, vi vill ha förändring och reformer.”

Han sade vidare: ”Ingen lag har stiftats för att minska fattigdomen, för att utrota terrorismen, för att öka lag och ordning  samt utveckla den sociala sektorn.Ingen sjukförsäkring finns, ingen utbildning, inga mänskliga rättigheter, ingen ekonomisk tillväxt,  och tillade han” ingen elektricitet, ingen gas, inget jobb, ingen hälsa, inget hus, ingen mat att äta, varför har människorna berövats alla sina grundläggande behov i livet ”.  LÄNK

March-316x248

6 thoughts on “Nått på gång i Pakistan?

  1. Pakistanier som bor i Storbrittanien för att generalisera, de är ingen vinstlott. Sedan slutet av 60-talet så finns det såååååå många mindre städer i Storbrittanien som är helt övertagna av pakistanier, du ser inte en ”vit” person där ! Får väl önska det forna ”imperiet” , good luck!

    • Sommarstugorna ryker och alla vandrarhem, var ska vi då vara till sommaren? Usch nu var jag egoistisk, alla ska med, alla ska klämmas in i Sverige.
      Sverige kan antagligen hjälpa alla nödställda och alla dom andra med som styr kosan hit. Helgalet

  2. Precis vad jag tänkte. Samma krav hade egyptierna. Men på Tahrir-torget var det i huvudsak ungdomen som protesterade. När Mubarak var avsatt smet Muslimska Brödraskapet in och stal revolutionen. Dessa muslimska ledare vill inte ha någon demokrati, arbete till ungdomar eller social rättvisa. De vill ha makt över folket och pengar till sig själva. Deras sociala rättvisa består i att dela ut en liten allmosa för att få folk att rösta rätt.

KommenteraAvbryt svar