Sex dödade i nigeriansk kyrka


NIGERIA. Beväpnade män attackerade en kristen kyrka i norra Nigeria under midnattsmässan på julafton. Sex personer dödades i attacken, och kyrkan sattes i brand.

Attacken inträffade i byn Peri, som ligger utanför staden Potiskum i delstaten Yobe.

– En grupp beväpnade män kom in i byn vid midnatt och gick raka vägen till kyrkan. De öppnade eld och prästen och fem personer i kyrkan dödades. Sedan satte eld på kyrkan, säger Usman Mansir, bosatt i byn.

En källa inom polisen ledning bekräfta informationen. Det är oklart vem som ligger bakom attacken, men den islamistiska sekten Boko Haram har nyligen genomfört en rad liknande attacker mot kristna i Yobe.

-Pettersson säger att det är bara ett av många dåd där fredens religion sprider lite julefrid…många fler exempel på nästa sida

—————

Over ti drept i bombeangrep mot kirke i Nigeria

En selvmordsbomber kjørte søndag en buss inn i en militærkirke i Jaji i Nord-Nigeria. Like etter kom en bil lastet med eksplosiver, og minst elleve personer ble drept.

Les hele saken

—————-

Selvmordsangrep mot kirke i Nigeria

En selvmordsbomber kjørte en bil lastet med eksplosiver inn i en katolsk kirke nord i Nigeria søndag. Kristne innbyggere i byen reagerte med voldsomme hevnangrep.

Les hele saken

—————–

Minst 30 drept i sammenstøt i Nigeria

En landkonflikt har ført til at minst 30 mennesker er drept i kamper mellom ulike etniske grupper i sentrale deler av Nigeria, opplyser lokale myndigheter.

Les hele saken

—————–

Nigerianske studenter ble ropt opp før de ble skutt

(VG Nett)De 26 studentene som ble drept på et studenthjem nordøst i Nigeria, ble ropt opp med navn før de ble skutt, opplyser politiet.

Les hele saken

—————–

21 drept i moskémassakre i Nigeria

Bevæpnede menn har drept minst 21 mennesker ved en moské i delstaten Kaduna nord i Nigeria. Angriperne var kledd i politiuniformer, sier tjenestemenn og innbyggere i området.

Les hele saken

—————–

Røde Kors: 6 ludospillere drept i Nigeria

(VG Nett) Væpnede menn skjøt og drepte minst seks mennesker som spilte ludo utenfor et hus i den nigerianske byen Bauchi søndag.

Les hele saken

—————–

Minst 19 drept i kirkeangrep i Nigeria

Væpnede menn åpnet ild mot en evangelisk kirke i det sentrale Nigeria mandag kveld. Minst 19 mennesker ble drept under en gudstjeneste.

Les hele saken

—————–

Minst 15 drept i kirke i Nigeria

Væpnede menn åpnet ild mot en evangelisk kirke i det sentrale Nigeria tirsdag. Minst 15 mennesker ble drept mens de var på gudstjeneste.

Les hele saken

—————–

Åtte drept i selvmordsangrep i Nigeria

Seks soldater og to sivile mistet livet da en selvmordsbomber i bil angrep en kontrollpost nordøst i Nigeria søndag, opplyser politiet.

Les hele saken

—————–

Minst 80 drept i vold nord i Nigeria

Minst 80 mennesker er de siste tre dagene drept i en voldsbølge utløst av islamister nord i Nigeria. Pave Benedikt ber nå om en slutt på blodbadet i det afrikanske landet.

Les hele saken

—————–

Bande drepte 23 landsbyboere i Nigeria

En gjeng kriminelle invaderte to landsbyer i delstaten Zamfara i nordlige Nigeria mandag og drepte 23 mennesker, opplyser nigeriansk politi.

Les hele saken

—————–

Minst tre drept i kirkeangrep i Nigeria

En selvmordsbomber kjørte en bil opp til inngangen av kirken i Jos og sprengte seg i luften, forteller vitner.

Les hele saken

—————–

Minst tolv drept i kirkeangrep i Nigeria

Minst tolv mennesker ble drept da en bombe eksploderte i en kirke i delstaten Bauchi nord i Nigeria, ifølge et øyenvitne.

Les hele saken

—————–

Mange drept og såret i kirkeangrep i Nigeria

(VG Nett) En rekke personer er drept eller såret i angrep mot to kirker i Nigeria søndag.

Les hele saken

—————–

Bortført tysker drept i Nigeria

En tysker som ble bortført i Nigeria i januar, ble torsdag drept under et redningsforsøk, ifølge kilder i den nigerianske hæren.

Les hele saken

—————–

Minst 56 drept i angrep på marked i Nigeria

Minst 56 mennesker er drept i et angrep på et kvegmarked nordøst i Nigeria, ifølge en sykehusansatt.

Les hele saken

…och så kan vi hålla på, angrepp efter angrepp nästan uteslutande på kristna av islamister, någon enstaka gång tvärtom. Från Gibraltar till Filippinnerna och till och med i Europa, där 150 kyrkor rivits av muslimer i Kosovo de senaste fem åren. Ofattbart nog finns det folk som tror att ideologin islam för något gott med sig trots att vi har facit.

VG.no


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: