”Försvårad näringsverksamhet”

I dagens Expressen finns en helsida som behandlar problemen kring ”försvårad näringsverksamhet”.
Vad det handlar om är justitieministerns förslag om tiggeriförbud.

Artikelförfattaren Aaron Israelsson konstaterar att detta förslag slår särskilt hårt mot romerna som har utvecklat tiggeri som en överlevnadsstrategi. Författaren konstaterar vidare ”att försvåra romernas näringsverksamhet är ingen ny politisk metod”. De människor som bussas runt på Stockholms gator och annorstädes gör det inom ramen för en familjeverksamhet. Någon organiserad brottslighet är det inte fråga om.

Människor som tidigare uttryck synpunkter på denna verksamhet har då blivit upplysta om att det handlar om enstaka individer. Att romer under organiserade former skulle ägna sig åt tiggeri är bara ont förtal och rasism. Nu kallas det helt plötsligt för ”närings-verksamhet.”.

Artikelförfattaren ondgör sig också över att alla ”nättroll” nu hyllar regeringen, nästan som om Billström och Ask vore Sverigedemokrater. Se där, ytterligare ett tillmäle från PK-media som kan läggas till ”Pissrännor” och annat.

Jag har svårt att förstå att alla dessa innovativa människor inte kan skaffa sig ett arbete. Särskilt här i Sverige där vi har ett sådant behov av arbetskraft att vi är tvungna att tillgripa massinvandring för att lösa våra behov av kvalificerad arbetskraft..

9 thoughts on “”Försvårad näringsverksamhet”

  1. Vårt största problem är vår världfärd, om vi inte hade vårt världlfärdssystym hade vi inte heller heller haft värdlfärdstörstande folk som invaderar vår världfärd. Vi hade sluppit eländet !
    Det är nu ett faktum, allt är slut !
    ,

    • Utan att veta din ålder,ska jag likväl söka trösta dig …
      ”Välfärdssystemet” är inom kort en saga blott !! Vissa av oss äldre hinner möjligen lämna jorden strax innan… De yngre blir de som till slut får kapitulera,släcka ljuset och hala fanan !! Good Luck,som man säger i Danmark.

      • Så kolossalt bedrövligt att lämna över ett havererat land till efterkommande. Om det är dags att skämmas, så är det nu !
        (Svar till Stenbock.)

  2. Finns det någon som är intresserad av att starta eget,har jag just fångat upp en idè från Berlin..Tror inte att konkurrens ännu är så svår inom denna verksamhet.Däremot behovet stort…och blir dagligen allt större i Sverige.
    Lösningen heter ”eskortservice”,inte vad ni i första hand tänker på,utan en form av livvakter.Behovet är nu såååå stort i de mångkulturella bostadsområden i Berlin,att staden organiserar sådan skyddsservice för människor som inte själv längre vågar gå ut,eller åka kommunalt !!
    Nog är väl denna statliga hjälp lika behövlig i många av våra ”nysvenska” områden !! Passa på innan importerna lägger beslag,även på denna min nypublicerade idè….

  3. De rättfärdiga påstår att romerna lever det liv de gör därför att de blivit diskriminerade, förföljda etc.
    Det är naturligtvis tvärtom. De är illa sedda därför att de lever parasitärt.
    I Österrike är tiggeri förbjudet men polisen gör inget åt det -ungefär som cykling på trottoarer i Sverige.
    Att sätta åt de utländska tiggarna vore ”främlingsfientligt”. Vad Svensson kan göra är att inte ge något. Även tiggare måste leva och får de inget reser de till ett dummare land.

  4. Nu betyder ju dessa nyimporter som 7-klövern hämtat in i landet,en helt snedvriden konkurrens…
    Läste att var 5:e (20 %) av landets blomsterhandel har tvingats stänga.
    ,sedan lagen om obligatoriska ”korrekta” kassaregister infördes.
    Befriade från dessa ”nymodigheter” är ju nu enbart importerna vid Torgstånden,som man kan misstänka lever gott på mervärdesskatten,och svart arbetskraft (inte mörkhyade) !!
    Väl att man i tid förutsåg denna våg av tvångsnedläggelse,av våra genuina svenska butiker..Är möjligen nästa bransch inom livsmedelshandeln ??.

Kommentera