Par ville spara porto – utlöste bomblarm

Köpenhamn. Paret från Århus ville slippa transportkostnaden för ett paket till Göteborg. Därför placerade de paketet, med ett bilbatteri och vindrutetorkare, på ett tåg från Köpenhamn. Den smarta idén ledde till bomblarm, evakuering och totalstopp i tågtrafiken på Köpenhamns Hovedbangård i onsdags.

Polisen efterlyste de inblandade, och blev senare uppringd av kvinnan från Århus, som berättade att hon och hennes sambo bara hade tänkt skicka batteriet till en väninna i Göteborg.

För att väninnan skulle hitta paketet var det noga att hon visste exakt var det placerats på Öresundståget 12.52 mot Malmö och Göteborg.

Det kan förklara varför lokföraren som larmade om det okända paketet lagt märke till ”en nervös kvinna”. Och att flera vittnen hört kvinnan fråga mannen ”är det nu korrekt placerat?”.

I polisens första pressmeddelande om bomblarmet angavs att mannen och den nervösa kvinnan hade ”arabiskt utseende”. Det byggde på vad ett vittne berättade för polisen.

– Båda har ett sydländskt utseende, vi vet inte om de är danska medborgare eller inte. Men vi måste ju precisera signalementet lite mer än att det bara var en man och en kvinna, säger Lars Christian Borg, poliskommissarien som var talesman vid bomblarmet.

Paret är inte misstänkt för något brott, utom möjligtvis för förseelsen att ha försökt lura danska posten på pengar.

-Pettersson undrar – paret är inte misstänkt för brott!!!! Vem fan skickar ett tungt bilbatteri och vindrutetorkare som kostar hundralappar med tåget för att spara porto?

Sydsvenskan

BT

 

KommenteraAvbryt svar