FN saknar pengar till Syrien-bistånd

FN varnar för att man kan tvingas begränsa sina humanitära insatser i Syrien om organisationen inte lyckas samla in tillräckligt med pengar vid ett möte med viktiga bidragsgivare i Genève på måndagen.

FN-organen ökar under den kommande månaden sitt livsmedelsbistånd för att nå 850 000 människor i det konfliktdrabbade landet, trots att givarna bara gett löften om omkring en femtedel av de dryga 1,3 miljarder kronor som behövs.
Ett separat program för syriska flyktingar i grannländerna, som beräknas behöva ungefär lika mycket pengar, är även det gravt underfinansierat.
Antalet givare måste, enligt FN, bli fler om biståndet ska kunna fortsätta och utökas. Pengarna har hittills kommit från USA, EU, Australien, Tyskland, Japan, Storbritannien, Nederländerna och Kanada.
Rysslands president Vladimir Putin kommer att träffa FN:s och Arabförbundets medlare Kofi Annan på tisdag för att diskutera Syrien, uppger Kremls presstjänst enligt ryska Interfax.

– Läs ovanstående gott folk. FN SAKNAR 1,3 MILJARDER KRONOR FÖR ATT HJÄLPA 850 000 MÄNNISKOR I SYRIEN!!!

Samtidigt är Migrationsverkets anslag för i år är 13,5 miljarder kronor. Om verkets prognoser för flyktinginvandringen visar sig stämma behöver generaldirektör Anders Danielsson ytterligare 14,7 miljarder under 2013, 16,5 miljarder under 2014, 18,8 miljarder under 2015 och ytterligare 21,6 miljarder kronor under 2016. Till detta kommer kostnader för socialbidrag, sjukvård, ökad brottslighet m.m.

TT-AFP            Sydsvenskan 

6 thoughts on “FN saknar pengar till Syrien-bistånd

  1. Man får förmoda att FN har en viss översikt. Deras uttalande visar nästan lika tydligt som YouTube-videon ”Gumballs” (den om tuggummikulorna) att vi kan hjälpa så oändligt många fler människor som är utsatta och i nöd på plats. Varför envisa 7-klövern då med att ta hit alla? Till och med ”gamla” invandrare som bor här i isolering och arbetslöshet frågar sig det. Förstår inte politikerna att även de kommer att rösta på SD?
    Och så Ullenhags och Ylva Johanssons m fleras exempel från Syrien om människor och barn som det är synd om. I alla krigsländer finns det folk som lider svårt men de som är fattigast har aldrig råd att fly till Sverige.

    Vi i Europa har länge levt i fred men jag misstänker att inom MENA-länderna kommer inte freden att breda ut sig än – om någonsin. Ska vi fortsätta att ta emot deras krigare? När ska vi följa Dublin-förordningen? Om något skulle hända inom Europa och våra grannländer, har vi möjlighet att hjälpa då? Eller ska Egypten eller Syrien överta vår roll som hjälpare?

    • Jag delar din oro eva. Minns för ett tag sedan som vår egen lille ”husmuslim” ali uttryckte sitt förakt för oss svenskar för att vi inte tar hand om våra föräldrar.
      Så fel så fel, vi kan ta hand om både våra och andras föräldrar medan ali med kusiner endast tar hand om sina egna.
      Vi har en skrämmande utveckling i Sverige, det komme självklart att bli som i danska Kokkedal.

  2. Kan inte hjälpa att mina tankar flyr iväg mot ”Ebberöds bank” när jag läser om hur AB Sverige styrs. Vad i helvete har dessa snorvalpar till politker och ministrar ställt till med? Vad är det för löskefolk som sitter på sina breda arslen och låter landet gå åt helvete.

KommenteraAvbryt svar