Stäng

Vänsterpartister borde oroas lika mycket som Sverigedemokrater

I en debattartikel i DN skriver Nathan Shachar i kritiska ordalag hur Sverige misslyckats att integrera invandrare.

”Hur kan ett land som är så bra på så mycket vara så dåligt på något så viktigt”, frågar han sig själv och läsarna.

I artikeln beskriver han i täckta ordalag att den usla integrationen inte beror på SD och att integrationen skulle vara ett fiasko även om SD försvann och aldrig mer hördes av. Shachar hänvisar till en ”anonym” expert som förklarat att den enda lösningen på problemen är att pumpa in ofantliga summor i våra förorter, men det köper inte Shachar som ser andra lösningar som mer realistiska.

En viktig poäng i texten är att han anser Vänsterpartiet borde oroas lika mycket som Sverigedemokraterna över utvecklingen. Om välfärdssystemet spricker kommer nämligen deras väljare att drabbas bra mycket hårdare än exempelvis moderaternas. Så är det. När välfärden raseras är det de med lägst marginaler och sämst resurser som tar mest stryk. Vi ser nu hur den svenska välfärden successivt bryts ned och detta är något som Sverigedemokrater och deras väljare sett komma, samtidigt som vänsterpartister står och skriker ”rasister” när SD försöker påtala det absurda i Sveriges nutida utveckling.

Källa: DN

Nathan Shachar, eller Erik Ahnlund som han döptes till, är en författare och journalist som erövrat fina priser. För närvarande är han korrespondent i Jerusalem.

2 reaktioner på “Vänsterpartister borde oroas lika mycket som Sverigedemokrater

  1. Detta finner jag intressant: ” integrationen skulle vara ett fiasko även om SD försvann”. Vad skulle 7-klövern skylla på då? Denna mening skulle användas om och om igen i varje debatt.

  2. Hoppas nästan att han får rätt. dessa skrikande hjärndöda kommunister kan gott drabbas, det är ju rest sjävförvållat. Tror ingen kommer att hjälpa dem.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: