Stäng

Upphandling tillfälligt boende för asylsökande

Migrationsverket har gjort en upphandling av tillfälligt boende för asylsökande som kanske är intressant för Petterssons läsare. Där står vilka som företag som godkänts, vilka som inte blivit godkända och vad skattebetalarna får betala per person och natt inkl. mat hos de olika företagen.

Tilldelningsbeslut har tagits i följande upphandling:

Referensnummer: 22-2012-15928

Upphandling: Tillfälligt boende för asylsökanden, ABT-boende.

Behovet av platser i tillfälligt boende för asylsökande är större än det antal platser som finns tillgängliga på ramavtalen.

Migrationsverket har därför för avsikt att påbörja en ny ramavtalsupphandling så snart den nu pågående upphandlingen är avslutad.

Från det att den upphandlande myndigheten meddelat anbudsgivarna tilldelningsbeslut, inträder en avtalsspärr på minst 10 dagar då myndigheten inte får teckna avtal.

Upphandlings-, systemförvaltnings- och behörighetsenheten, Migrationsverket

-Pettersson ser att trots att upphandlingen med tvåårskontrakt blev klar idag 2012-12-10 så räcker inte platserna utan Migrationsverket ska börja en ny upphandling. Dessutom kan det vara på sin plats att nämna att trots alla klagomål på asylboendena så verkar Migrationsverket vara nogranna med dem de godkänner. De försöker göra ett bra jobb och ratar oseriösa anbud.

Av inkomna anbud godkändes 25 och 73 underkändes.

Tilldelningsbeslut 2012-12-10 

Upphandlingsprotokol 2012-12-10

Upphandlingsprotokoll, bilaga 

4 reaktioner på “Upphandling tillfälligt boende för asylsökande

  1. Fick precis veta från från Helsingborg att det förväntas ca: 100 pers. anlända till Råå camping inom det snaraste. Jojo Rååborna lär inte få det lätt!

  2. Inte bara här utan på andra platser i Sverige har det visat sig att de ursprungligt upphandlade platserna för ABT-boende inte ”varit bra nog”! Det ställer naturligtvis till problem för dessa kommuner när man i all hast måste hitta nya och bättre boende. I Sverige duger det inte med ”flyktingläger” under de månader asylansökningarna behandlas. Undrar också vad det kostar om Migrationsverket måste betala dubbelt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: