Trotsa föraktet och ge plats åt människorna!

Det verkar som att många ensamma barn får asyl i Sverige trots att de inte förtjänar det. Därför borde ålderskontroll­erna bli hårdare för att färre ska få skydd i vårt land.

Charlotte Boström SN

Argumentationen är lika bristfällig som skrämmande. Tankegångarna tillhör riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C) och utvecklades på DN:s debattsida i går (26/4). ”Det förefaller [utifrån internationella jämförelser] att en del av dem som söker asyl [i Sverige] som ensamkommande och uppger sig vara under 18 år egentligen är äldre”, enligt Danielsson. Med andra ord – man kan anta att många unga försöker fuska för att få asyl.

Äntligen någon som vågar säga som det är trots att han inte är Sverigedemokrat! jublar läsare i kommentarsfält och på ­bloggar. Politisk korrekthet skrämmer vänster­människor, liberaler och borgerlighet från att ta i problemen. För asylsök­ande unga är ett problem, enligt C-politik­erns påhejare.

Att bespotta politisk korrekthet är irrele­vant i sammanhanget. Danielsson är ute och tassar på bruna jaktmarker.

Dels bygger han sina antaganden på halt­ande jämförelser som leder till godtyckliga slutsatser: troligtvis ger vi skydd åt barn som inte är barn.

Dels påstår Danielsson att Sverige tar emot över en fjärdedel av alla asylsökande flyktingbarn i Europa, och att stora ­länder som Frankrike och Tyskland tar emot betydligt färre. Men siffrorna är inget argument för att stänga ute unga på flykt. Det största problemet är att andra länder inte ger skydd åt fler.

Ensamma flyktingbarn är en av värld­ens mest utsatta grupper. De behöver erbjudas fler hem i fler länder.

Det är sant att asylsökande som är över 18 år kan räknas in i kategorin minderåriga, och därigenom få asyl. Genom nya medicinska tester blir allt färre unga beviljade asyl i Finland och Norge, skriver Danielsson, och menar att Sverige borde göra på samma sätt. Testerna används redan i Sverige. De är utformade av Socialstyrelsen och innefattar bland annat tand- och skelettkontroller. Det är just handledsröntgen och tandundersökning som Danielsson propagerar för.

Vi borde ge plats åt ännu fler ensamkommande flyktingbarn. Främlingar förutsätts vara skurkar i allt fler europeiska länder – det är ett både felaktigt och människofientligt antagande. Den föraktfulla mental­iteten måste motarbetas i Sverige.

Charlotte Boström 0155-76799 charlotte.bostrom@sn.se

SN

Charlotte Boström ledarskribent, skriver så här i SN (Södermanlands Nyheter i Nyköping) den 27/4 2012. Jag kan inte minnas att vi har haft detta uppe till granskning, men fann igår på Robstens eminenta blogg, (se vår blogglista) en hänvisning till den här ledaren i SN, där den mycket unga och oerfarna skribenten läxar upp en partikollega öppet. 

Olli tyckte att det var en alltför olustig sågning med tassandet i bruna jaktmarker som det yttersta lågvattenmärket, för att ni inte skulle få säga henne ert hjärtas mening, även om det är ett halvår sedan den publicerades.

Dessutom är ju Centerpartiet ett av de partier i Sverige vars bruna jaktmarker har varit flest genom åren. Så då är det väl partistyrelsen, som Charlotte ska angripa, inte någon perifer riksdagsledamot, som har invändningar mot att vuxna får kallas barn, när det kniper för de politiskt korrekta. Eller är det möjligen ett beställningsjobb från 99:an Carstorp. Invandringsfrågan kan och ska ifrågasättas, på grund av de enorma summor som slösas bort inom detta segment årligen, och det genom vår nuvarande usla svenska politik för invandringen till vårt land.

2 thoughts on “Trotsa föraktet och ge plats åt människorna!

 1. Godhets journalisterna kan ju föregå med gott exempel
  genom att börja ta emot ensamkommande i sina egna
  hem till att börja med, eller åtminstone låta dessa få lov
  att bosätta sig i deras etniskt vita kvarter. Hycklare!
  Och sen förundras journalister över varför dom har så
  dåligt ansende bland befolkningen, det ska dom inte
  göra, det är helt självförvållat! Hycklare har alltid haft
  dåligt ansende, och skall så ha!

 2. Aftonbladet har ett par om inte fler småpojkar som får schavottera med sin naivitet när den inslagna vägen skall försvaras till varje pris. Här ovan har vi ett annat blåbär som skall offras och de äldre och visare hukar sig bakom skrivborden.

Kommentera