Storm lockade brud till Jemen – nu vill hon hämnas

al-awlaki

Historien om när den modige dansken Morten Storm på uppdrag av PET och CIA skulle spåra upp den islamiske terroristen al-Awlaki.

Storm hade nästlat sig in i islamistkretsarna och vid ett besök i Jemen får han frågan om han känner en vit västlig kvinna som al-Awlaki kan gifta sig med, denne hade endast två fruar i förväg. Via en Facebookgrupp kommer Storm i kontakt med Aminah, en kvinna som bor i Kroatien. Hon vill gärna bli gift med drömmannen från öknen.
Planen är att utan Aminahs vetskap använda henne för att spåra upp al-Awlaki. Hon träffar Storm i Wien där han ger henne en resväska med en dold sändare, flygbiljetter, 3000 dollar och en elektronisk arabisk ordbok. Sedan flyger hon till Sana i Jemen.

I Sana stannar Aminah först några veckor på en språkskola. Precis innan hon ska ge sig iväg på den sista delen av resan till södra Jemen får hon ett meddelande om att inte ta med resväskan, eftersom den kan vara försedd med spårningsverktyg. I stället reser hon med en plastpåse. Spåret av terroristledaren är återigen kallt.
Al-Awlaki skickar ett mail och tackar Morten Storm för att ha sänt Aminah till honom. Hon är ”mycket bättre” än den beskrivning Storm hade givit.

Läs vidare på Every Kinda People och se videon

De av er som är bra på engelska har nog en spännande berättelse under första ordet i inlägget ”Historien”. Jag har tyvärr inte hunnit läsa den än, men hoppas att kunna göra det inom en snar framtid. Det är tyvärr alldeles för mycket att översätta, men använd Google översätt om ni kör fast. Den tjänsten blir allt bättre, men än så är det mycket man får möblera om i satserna, för att få en bra svenska. Förhoppningsvis så blir det så småningom bara att stoppa in hela skiten oavsett språk, och få ut den på perfekt svenska i andra änden, om det är vad man vill ha ut förstås.

Att jag delar på inlägget till den Blogg som skrivit det, gör att vi båda får fler sidvisningar och därmed högre ranking. Jag hoppas på alltmer sådant, ju närmare valet vi kommer. Förenade vi står, söndrade vi falla!  För att anknyta till en gammal socialistisk sanning. Därmed har jag på intet vis sagt mig vara för socialistiska idéer i allmänhet, men även en blind höna hittar ju ibland ett korn.

KommenteraAvbryt svar