Kommunerna provoceras av Migrationsverket

VÄRMLAND. Kommunerna känner sig provocerade och lurade av Migrationsverket. Den kritiken riktade landshövding Eva Eriksson mot Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson innan hon lämnade sitt ämbete.

Eva Eriksson påpekar: ”Missnöjet har dragits till sin spets och situationen är mycket ansträngd”. Kommunerna vill enligt henne ha gehör för sina synpunkter innan fler flyktingar eller fler ensamkommande flyktingbarn tas emot.

Eva Eriksson fortsätter: ”Kommunerna känner sig provocerade och lurade av Migrationsverket. Vidare är tilltron till myndigheterna på området rubbad”. Förre landshövdingen konstaterar att informationen från Migrationsverkets sida när det gäller förhandlingar om asylboende med privata fastighetsägare varit sen och kortfattad.

Det kan i sin tur leda till högre belastning på exempelvis socialtjänsten för kommuner på landsbygden. Eva Eriksson upplever en vilja hos kommunerna att ta emot flyktingar och flyktingbarn. Med god samordning, rak och tydlig kommunikation kommer den att påverkas positivt. Hon understryker för generaldirektören att samspelet är viktigt för servicenivåns skull.

– Pettersson inser att det mullrar ute i kommunen men det är knappast migrationsverkets fel. Felet beror på dem som bestämmer att vi ska ta emot fler asylsökande än vi klarar av.

Tack för tipset Eve   NWT.se   VF.se  

KommenteraAvbryt svar