De bräckliga araber som kallar sig palestinier

Långa och besvärliga resor för stackars palestinier som är sjuka. Gaza är ca 40-50km långt och hela Israel kanske 200 km långt och 40-50 km brett. På dessa väldiga ytor bor det ca 10 miljoner invånare, 7miljoner israeler och 3 miljoner israeliska araber, så städer och lasarett ligger tätt. Från Gaza city till Tel. Aviv är det väl ca 70-80 km, och eftersom storstadsområdet har 2,5-3 miljoner människor så finns nog allt att få där för dem, och för den södra delen av Gaza är det inte särskilt långt till Beer Sheva kanske 50 -60 km. Hur bräckliga är palestinier egentligen, som glas eller?

I Norra Sverige har dom oftast 300 – 600 km till ett fullvärdigt universitetssjukhus nämligen Umeå. Där kan man börja snacka om besvärliga resor. Samerna bor ju sedan oftast i väglöst land, där färden får inledas med snöskoter fram till närmaste väg, dit ambulansen kan ta sig. Då kan man börja tala om besvärliga resor i ner till -50 grader Celsius. I mellersta Sverige där jag bor finns oftast bara ett större lasarett på ett till ytan nästan lika stort område som Israel och några landsting är även här större en Israel.

I Malmö där du bor finns två universitetssjukhus Malmö och Lund med kvalitativ vård och dessutom Köpenhamn. alla inom 20-30 km avstånd, och att du skulle intressera dig för någon annan en dina veka stenkastande palestinier, och andra araber och muslimer, är nog inte att tänka sig. Du är ju bara här för att ta för dig av smörgåsbordet, eller buffén som du nog säger. Nej hur svensken har fått ta ett enormt ansvar för de oansvariga, det klarar inte du av att förstå. Palestinier betalar inget mer än Israelerna gör. Ibland betalar de inget alls, då de inget har att betala med. Den sjukvård den lilla arabiska flickan fått, har givetvis kostat miljonbelopp i svenska kronor, vad det blir i Israeliska Shekel vet jag dock inte, vet du?

Här har du en video som hör ihop med den fanatism som du utstrålar, och med det mycket begränsade utrymme för kompromisser du och dina palestinska miffon har. Gubben Abbas börjar ju bli lika rabiat som Yasser Arafat, din släkting var.

Ali bad mig lägga till detta, och snäll som jag är låter jag honom få använda ”Petterssons gör skillnad” för sin islamistiska propaganda. Ali skriver:

Olli. Du glömde skriva vilket helvete det är och vilka långa o joobiga resor sjuka palestinier får uppleva fram tills de kommer till det israelska sjukhuset. O glöm aldrig att palestinierna betalar för att få den “hjälpen”.

Om någon israel strålar dig så att du får cancer och sedan vänder du dig till samma israel och du betalar för att få bort cancern. israelen hjälper dig att hitta en onkolog o du betalar massa pengar för att få den hjälpen. Skulle du som helhet uppskatta israelen?

6 thoughts on “De bräckliga araber som kallar sig palestinier

  1. Jag själv har aldrig varit i Israel, men träffade naturligtvis israeler när jag gjorde FN-tjänst i den första svenska FN-bataljonen efter Jom Kippurkriget 1973 i oktober. Det varade nästan hela oktober ut och själv kom jag nedmed andra kompaniet till Kairo internationella flygplats på e.m. den 3 november enligt min dagbok, förd under hela vistelsen. Du är ju från Östersund, det var vår kompanichef också. Major Ambjörn Sandler, kusin med skridskoåkaren från Castor i Östersund Örjan Sandler. Det fick jag som svar på min direkta fråga om släktskapet nere i Islamiya, där vi hade vårt HK.
    Ambjörn råkade ju ut för en svår olycka på en parkeringsplats i Östersund, när han och några kollegor stod och väntade på transport till någon militär kongress i Norge ett antal år efteråt. Det var vinter och halt och en rattfyllerist sladdade in på parkeringen och dödade minst en av militärerna direkt och Ambjörn blev svårt skadad och tvungen att amputera båda benen vid knäna. Han kom dock igen med proteser och fick något skrivbordsjobb. Det sista jag hört av en av mina FN-kamrater från den tiden är att han avlidit. Han var 30 år 1973 eller – 74 och alltså född 1943 eller -44 och skulle alltså varit ca 70 år idag. När han dog vet jag inte, men händelsen läste jag om i en gammal veckotidning hos min svärmor, när vi var på besök någon gång 1993-95, och tidningen var flera år gammal. Det var en konstig upplevelse.
    Kanske vet du något om detta om du levde i trakterna på den tiden?

  2. Olli, egentligen var det till Ali. Jag ville veta om han nyligen har varit i sitt hemland eftersom jag ”Skypar” med Gaza ibland. Ibland verkar det som han inte har någon kunskap alls om historien och nu pratar han om hur långa avstånd de har idag till sjukhus.
    Så blir jag också förvånad över all vidskepelse som lever i en ”relativt” ung människa som Ali i Sverige idag.

  3. @Pica pica

    Är det mig eller Ali du ställer frågan till? Bara så att jag vet om jag ska förväntas svara. Ali krälar idag i stoftet på någon Moské och brukar inte kommentera förrän han varit där och stått med arslet i vädret. För den delen verkar han vara ett arsel så stor han är.

  4. Jag undrar verkligen hur informerad Ali är om Gaza? När var du där sist?
    Kan tala om att jag förmodligen har nyare kännedom om sjukvården än du har om du inte just kommit tillbaka.

  5. Har du sett videon Ali, den var speciellt ägnad för dig. Där ser man dina palestinska kompisar i all sin fadda glans. Tänk att det finns sådana föräldrar år 2012 efter vår frälsares födelse, som lär sina barn hata och att vilja bli självmordsmördare. Bara det är ju anledning till att lära dessa idioter av islamister ytterligare någon läxa. Jag kan inte förstå att israelerna är så tålmodiga, de är ju nästan som våra skitna politiker som skänker bort vårt land till islamioter. Må faan ta dom och alla palestinier.

  6. Orein är märklig. Nu när du rapporterar om sjuktransporter kan du väl berätta för svenskarna att Gazabornas sjuktransporter tar längre til än en sjuktransport mellan malmö-umeå o ibland till kiruna. Allt tack vare den israelska ockupationen. Helt sjukt. Olla som stöttar denna terrororganisation bör ställas inför rätta

KommenteraAvbryt svar