Myten Ullenhag har fått brev…

Erik ”Myten” Ullenhag, integrationsminister har fått ännu ett brev från Åke Hultgren

Bäste Erik

Du skrev ett inlägg på DN Debatt i början av september, med rubriken Flyktingar skall tvingas till erbjudet arbete. Så löd rubriken i DN i alla fall. Jag kan inte låta bli att inte kommentera det som skrivs i det inlägget.

Du skriver: Praktiskt basår för nyanlända med lägre utbildning. Skall bestå av arbetsträning och svenskundervisning. Tror du att svenska arbetsgivare skall ta emot praktikanter som inte kan svenska och de avviker mellan varven för att gå på SFI. Svenska arbetsgivare tar ju inte emot ungdomar som praktikanter. Arbetsplatserna är idag så tajta så man har inte tid med praktikanter.

Du skriver: Praktikplatser för 6.000 nyanlända. Ytterligare önsketänkande. Har du kristallkula och tittar i?

Du skriver: Stärkt arbetslinje – krav på att acceptera jobberbjudande. Om man skall vara satirisk, så måste nästan räknas som hets mot folkgrupp.  Om man som nyanländ inte får något jobb, vilket är den största chansen, inte vill flytta, inte vill jobba, hur löser du då det problemet. Sverige har idag enligt AF:s augustisiffror 389.322 personer öppet arbetslösa och i arbetsmarknadsprojekt, varav ca 37% är personer med utländsk påbrå, 143.087 personer. Tar du inte del av AF arbetslösstatestik? Arbetslösheten har ökat med 19.000 personer sedan samma tid 2011. Skulle de nyanlända gå före de som redan är arbetslösa och i arbetsmarknadsprojekt. Tror du att arbetsgivarna stod och väntade på de somalier och afganistanier som väller in i landet. Kan du tänka dig en somalisk kvinna i sina traditionella kläder bakom delikatessdisken i den livsmedelsbutik som du handlar i? Sedan vill ju din allianskompis Göran H göra förändringar i föräldraförsäkringen för att få ut invandrarkvinnorna i arbetslivet.

Du skriver: Fortsatt kamp mot rasism och diskriminering. Skall du hjärntvätt svenska folket. Man kommer aldrig åt rasismen med lagar och förordningar. Du kan prata dig blå, så hjälper det inte. Vardagsrasismen finns hela tiden och kommer att finnas. Du eldar ju på den genom en ohejdad invandring. Du eldar inte bara på invandrarhatet, utan gräver ju även en grop för ditt parti, Folkpartiet, och det är ju bra, för då kanske ni åker ut ur riksdagen. Sverige kan inte vara norra Europas största socialbyrå.
Praktiskt basår för nyanlända och praktikplatser för 6.000 personer beräknar du till 880 miljoner kronor. Vem skall betala det här. Är det samma folk som vanligt, det vill säga gamla och sjuka, skolbarn, handikappade. Det finns inget ymnighetshorn att ösa ur, vilket du tycks
tro.

Hela invandringspolitiken lyser desperation. Ni vet inte alls vad ni skall göra. Ni har målat in er i ett hörn, och detta kommer att sluta med en katastrof.

Norrköping 2012-10-03, Åke Hultgren

3 thoughts on “Myten Ullenhag har fått brev…

  1. Ullehag tycker att vi svenskar är det stora problemet,(vi rasister). Somalier och afganer kan vi fixa, så att dom får våra bostäder och arbeten.
    Stoppar vi bara de svenskar som skriker högt, så ordnar det sig.
    Ullenhag tror nog att han har stöd för sitt naiva floskellerande ännu en mandatperiod. Vi som ska bestämma i detta land kommer att bildligt talat köra över och rättsprocessa dessa figurer till en plats där dom kan fundera över sina synder.

KommenteraAvbryt svar