Du ska betala invandrarnas lån

Pettersson

När svenska ungdomar tar ett studielån hos Centrala studiestödsnämnden och inte klarar amorteringarna kommer kronofogden på besök. Detta gäller inte våra kulturberikare de kan om de anses vara ”flyktingar” ansöka om ett subventionerat (lägre ränta) lån på upp till 35 000 kronor.  

Nysvenskarna kan slippa betala tillbaka lånet om det finns ”särskilda skäl” och slippa besök av fogden. Lånen efterskänks. Regeringen har budgeterat 1 200 000 miljoner kr för detta.  Läs PDF-filen 

När svenska ungdomar har svårare än någonsin att få en bostad meddelar Fredrik Reinfeldt att regeringen nu kommer att rekordsatsa på CSN:s förmånliga s.k. ”hemutrustningslån” – som bara ges till invandrare. De skattefinansierade lånen löper med en låg subventionerad ränta och bäst av allt – de behöver inte ens betalas tillbaka.

Pengarna från CSN:s förmånliga invandrarlån ska täcka kostnader för att ”köpa möbler, saker till köket och annat som du behöver i hemmet”, står det i informationen från CSN. Lånet kan uppgå till maximalt 35 000 kronor.

Regeringen budgeterar rekordmycket pengar till husgerådslån under utgiftsposten ”integration” under 2012. Hela 1 200 miljoner kronor har avsatts till att finansiera CSN:s särskilda lån till invandrare – hela 142 gånger mer än under 2011.

Villkoren för lånen som invandrarna får är mycket fördelaktiga. När svenskar inte kan betala tillbaka sina lån till CSN får de sina pengar och tillgångar beslagtagna av Kronofogden, ibland får de till och med lämna hus och hem.

När CSN lånar ut till invandrare är reglerna helt annorlunda. Om invandraren inte har råd att betala kan den ansöka om anstånd och skjuta upp betalningen – en möjlighet som var tredje utnyttjar.

Om invandraren ”bedöms sakna förutsättningar att betala tillbaka sina lån” kommer inte Kronofogden och mäter ut tillgångar, utan lånet ”efterskänks” och behöver aldrig betalas tillbaka.

En femtedel av de nytecknade lånen har redan efterskänks på detta sätt, visar statistik från regeringskansliet (PDF). Hur många som har fått uppskov framgår inte. Inte heller framgår det hur många, om några, som förväntas betala igen lånen i dess helhet.

– Pettersson anser att regeringen bedriver ett ekonomiskt krig mot sitt folk och diskriminerar arbetsamma.

Titta även HÄR på ett exempel över arbetslinjen för invandrare.   Fria Tider 

2 thoughts on “Du ska betala invandrarnas lån

  1. Låter inte rimligt, i mina ögon, att det skall beslutas i samtycke om detta, med min arbetsgivares och även min Löne-ersättnings avgift i form av skatt. jag ser hellre till att mina egna barn, födda i samma land som jag bor, får ta del av dessa förmåner i det land jag skattar till. När jag läser alla dessa konstiga förordningar så undrar man egentligen, vad ligger det för tanke bakom detta? Hur tänker regering? Jovisst, fler som köper saker ( för bidrag) och det genererar en egen påhittad köpkraft, som inte skulle funnits anars. Det köp för bidragspengar, och betalas diverse moms på mat och saker, som kommer som skatteintäkt i kassakistan. Men den genereras egentligen av skatteutgifter från samma skattkista. En slags konstlad ekonomi. Jag arbetar, betalar ”skatt”, för att skatt ska man betala, varför? Hmm, nu fick jag en slags förnimmelse, typ, varför ska vi betala skatt? Det har ju alltid varit så att vi betalar skatt, men behöver vi det egentligen? Var i grundlagen står det att vi ska betala skatt? och vem har överhuvudtaget rätt att bestämma över att en medmänniska, född på samma vilkor, egentligen ska behöva betala någon för något, man absolut inte har en talan om hur det ska disponeras överhuvudtaget. -Du, ska ge mig pengar!, jag är ”vald” att själv disponera skattemedlet, efter eget tycke!!! Kan nuí gpå med på att nu ska vi betala pengar till Sven (Eller Svea) Svensson, så att hon/han kan pröjsa lite hur de känner för det, ta ut egen lön, fallskärm o allt vad det heter??? Hör av er till mig om ni vill betala 33% av alt ni tjänar till mig, så ska jag se till att att räta upp detta!!! Hahaha, tror inte det, skulle själv inte paya en cent till nå´n som knackar på dörren…Känns som om vi lever i en värld, skapad av det Romerska riket, där de uppfann något nytt, …..som hette skatt….:P

  2. Jag pluggade i början på80-talet,vid terminstarterna fanns det några personer som var väldigt aktiva första veckan ,för då skulle det intygas med underskrifter från lärarna att studiebidraget och lånedelen ca.15000 per termin fanns i rätt händer.Andra eller tredje veckan såg jag inte röken av varken studielusta eller studenter. De flesta av dessa var personer med mycket konstig svenska, mycket solbrända, som själva uppgav att dom var från, bla. Elfenbenskusten,Gambia, och andra länder , och som kommit via Frankrike eller Spanien.
    Jag misstänker att studielånen ännu inte är betalda,då deras adresser inte kunnat nås,då hyddor i Afrika inte omfattas av något adressregister.

    Ps. mina lån hos Csn är snart betalda ,undrar vad Ullentotten har för åsikt om detta?

KommenteraAvbryt svar