Sveriges mest optimistiske politiker

Pettersson har fått ännu ett brev från Åke Hultgren avsänt till integrationsminister Erik Ullenhag.

Du är väl Sveriges mest optimistiske politiker. Du tycks tro att problemet med nyanlända så kallade flyktingar, löser man genom att flytt dem från socialkontoren till arbetsförmedlingen. Det mest revolutionära som hänt inom svensk invandrarpolitik på 25 år har du sagt. Tror du att en svensk arbetsgivare skulle anställa en person som inte har kunskaper i svenska och ingen yrkesutbildning. Du känner tydligen inte till hur en svensk mindre arbetsplats fungerar. Här gäller det att passa in socialt och att vara yrkeskunnig. Sedan spelar det ingen roll hur mycket bidrag den svenska arbetsgivaren får. En seriös arbetsgivare som behöver anställa bryr sig inte om bidrag. Men som fallskärm kan de arbetslösa invandrarna få äran att hamna i Fas 3.

Nästa fantastiska schackdrag du gör, är att tillsätta din kompis Bengt Westerberg att utreda rasismen. Hur många utredningar har man gjort före den som Westerberg skall leda. Åtskilliga utredningar, och alla har kammat noll. Vet inte du, att rasismen i någon form förekommer hos alla folkslag jorden runt. Ser inte du, att rasismen ökar i Europa, och att den kommer att öka i Sverige. Vi påverkas här med, för Sverige är ingen isolerad ö. Vet inte du att Sverige är krigsförbrytarna och terroristernas förlovade land. Har du aldrig tänkt, att ni politiker bidrar till en ökad invandrarfientlighet genom att ha svängdörrar på Sveriges gränser och göra massa dumma uttalanden som folk retar sig på. Har du aldrig tänkt, att invandrarna själva bidrar till invandrarfientligheten, genom att inte assimilera sig till det svenska samhället. Man fortsätter med sitt kvinnoförtryck, kvinnoförakt, hedersvåld, tvångsäktenskap. Man anlägger bränder och eldar bilar i de bostadsområden som man bor i. Man kastar sten på brandmän och poliser när de kommer för att uträtta sina arbetsuppgifter. Visste du att man kan leva ett helt liv som invandrare i Rosengård i Malmö, utan att lära sig svenska.

Dina tilltag i de här frågorna bevisar hur många tusen mil från verkligheten du är. Rasismen är inget som man suddar ut med ett suddgummi, som man gör med ett blyertsstreck på ett papper. Om du tänkt radera ut rasismen i Sverige, får du börja med att hjärntvätta svenskarna. Alla, mer eller mindre, har åsikter när det gäller invandringspolitiken.

Ta roddbåten, och ro över till verklighetens strand från den politiskt isolerade ö som du tillsammanmed andra rikspolitiker befinner er på. Det kommer att bli en lång roddtur, men du kan trösta dig med under roddturen, att du inte satte svängdörrarna på Sveriges gränser från början, utan det är ett arv från Palmes tid. Men jag tror inte att du kommer att ro över, du kan ju alltid skylla på att årorna till båten var inlåsta.

Åke Hultgren, Norrköping

1 thoughts on “Sveriges mest optimistiske politiker

  1. Bra skrivit,men tyvärr lär detta brev aldrig komma i Ulltottens händer..
    Därför finns det sekreterare,som noga väljer ut vad som skall viderbefordras, alt. placeras direkt i papperskorgen..Tråkigt men sant !
    Dessa självutnämnda högdjur lever i en skyddad miljö,där de inte får störas av obekväma enkla underdånigas åsikter !!

KommenteraAvbryt svar