Ekonomiskt bistånd i Nyköping och Oxelösund

I Sydöstra Södermanland finns det två städer – Nyköping och Oxelösund – lokaltidningen där är fullständigt körd och rapporterar inte sakligt om invandringen. Positiva saker ofta på gränsen till osanna eller i varje fall kraftigt vinklade kan ni däremot nästan dagligen läsa där.

Inte ens torra fakta orkar Södermanlands Nyheter ta fram så det har vi fått göra med hjälp av Affe.

I Nyköping med 52 000 invånare är 89,2 % födda i Sverige och 10,8 % födda utomlands. Av det ekonomiska biståndet (tidigare socialbidrag) inkl. etableringsersättningen går 39,9 % till dem födda i Sverige och 60,1 % av socialbidragen som de hette tidigare till utrikes födda.

Överrepresentationen för utrikes födda är 12,4 i Nyköping 

I Oxelösund med 11 000 invånare är 84,4 % födda i Sverige och 15,6 % födda utomlands. Många av de utrikes födda är finnar och ex-jugoslaver som kom till Oxelösund för att jobba i industrin. Av det ekonomiska biståndet inkl. etableringsersättning går 64,6 % till dem födda i Sverige och 35,4 % till dem födda utomlands.

Överrepresentation för utrikes födda i Oxelösund är 3 för hela landet är den 8,6

  -Pettersson som bor i den lilla staden vet att där ser man sällan några vandrande tält medan dessa är vanliga i grannstaden, vad det betyder får var och en fundera på…

KommenteraAvbryt svar