Splittring i regeringen angående asylfrågor

Av Stefan K

Kd och Fp vill höja dagsersättningen till asylsökande, M och C vill det inte.

Ersättningsnivåerna till asylsökande ligger på samma nivå idag som de gjorde för arton år sedan, trots att kostnaderna i samhället ökat. Detta vill Kristdemokraterna och Folkpartiet ändra på genom att höja ersättningen som ligger på en ”väldigt låg nivå”. Moderaterna och Centerpartiet ställer sig inte bakom detta, utan prioriterar att de som söker skydd också ska få det.

Låt se; Kd och Fp vill fortsätta på linjen att driva Europas mest extrema flyktingpolitik, men höja nivåerna på ersättningen till de som söker asyl. M och C vill ha samma ersättningsnivåer som idag, men göra Europas mest extrema flyktingpolitik ännu extremare genom att ta emot långt fler än vi redan gör.

Här snackar vi om pest eller kolera. Vilken linje man än väljer lär det kosta åtskilliga miljarder och den som tror att detta inte kommer att påverka vår välfärd ytterligare tror fel. De som drabbas hårdast i denna tävling är vanliga, hederliga och hårt beskattade medborgare.

Källa: SR

Debatt mellan Billström och hon den där vänsterpartisten Larsen (huh, den människan)

6 thoughts on “Splittring i regeringen angående asylfrågor

  1. I dagens PK-press basuneras ut med stora bokstäver,att socialbidragen till ”nyberikarna” sjunkit i förhållande till fjolåret..Längre ner framgår att det i år,lär bli högre än fjolåret!! Tala om att tala i gåtor,och söka förvilla med svarta rubriker.
    Inte f-n minskar miljard-kostnaderna,när 30.000 Somalier står och väntar på sin transport till jorden paradis i Absurdistan.Samtidigt förkunnas stolt att Sverige nu har 9,5 miljoner invånare,vilket betyder att vi ursvenskar rasar ännu lägre ner på skalan..

  2. Ali
    Politik bedrivs inte på individnivå, utan på helheten.
    30 spänn om dagen låter inte mycket, men den sammanlagda summan lär hamna på kanske 7 -800 miljoner per år, bara genom denna höjning.
    Lägg därtill alla miljarder som spenderas på annat inom flyktingpolitiken.
    Sverige har inte längre råd, har inte detta gått upp för herr Ali?

  3. Helt rätt Christian och ersättningen hade kunnat höjas med en mer ansvarsfull flyktingpolitik. Nu är den inte ansvarsfull för de svenska skattebetalare som måste betala kalast.
    En rättelse. Vi pratar om 30:- per dag. Låt oss säga att det finns 60 000 asylsökande och detta lär vara lågt räknat.
    30 x 60 000 x 365 = 657 miljoner per år och detta är som sagt lågt räknat. Lägg därtill kostnaden för boendet som vi också betalar och allt annat.

  4. Jag tror inte ersättningsnivåerna de nämner stämmer alternativt skiljer det sig över landet. I Oxelösund på asylförläggningen ”Jollen” gäller för den asylsökande fri bostad och hygienartiklar, städning av gemensamma utrymmen tre gånger i veckan, gratis mat tre gånger om dagen på restaurang av enklare slag samt 70 kr/dag och person i fickpengar. Det jag är lite osäker är om även barn får 70 kr eller mindre i fickpengar. Jag tycker att det är en generös ersättningsnivå. 2000 kr i månaden i fickpengar när mat och hyra är betald skulle nog många pensionärer vilja ha.

    För övrigt sa vänstersubban att Alliansen gjort det svårare för de asylsökande att arbeta för att de krävde att de skulle kunna visa vilka de var och varifrån de kom…

  5. minsynpasaken – Sverige, Europa, världen – Jag är en 45-årig man som startat en blogg för att på detta sätt kunna dela mina åsikter om frågor som berör mig starkt - och just nu är det invandring, mångkultur, integrationsfrågor, frågor om lag och rätt, politik och om det samhälle vi lever i. Förhoppningsvis får jag någon/några läsare. Du kan nå mig på e-postadressen nissenissesson@ymail.com
    Christian skriver:

    Hmm, ni vet ju alla vad jag tycker och var jag står i invandringsfrågan, men till viss del kan jag ändå hålla med om att det är ett lågt bidrag, om jag förstått saken rätt 24:-/dag. 24 spänn är inte mycket, det är det inte…

KommenteraAvbryt svar