”Papperslösa ska få rätt till vård”

Av Pettersson

Regeringen och Miljöpartiet presenterar i dag en ramöverenskommelse om migrationspolitiken. Socialminister Göran Hägglund inledde pressträffen.

Miljöpartiets Maria Ferm tackade regeringen för samarbetet. – Barn och vuxna får en utökad rätt till vård och jag vill tacka för att vi gemensamt ser till att vi tar ett viktigt steg i mänsklig riktning. Rätten till vård är en mänsklig rättighet, säger hon.

Barn upp till 18 år ska ha rätt till fullständig vård. Vuxna ska få subventionerad vård för sådana tillstånd som inte kan anstå. Reformen ska vara på plats den 1 juli nästa år. Miljöpartiets språkrör Åsa Romson är glad att man nu kan presentera ett förslag.

– För Miljöpartiet är den migrationspolitiska överenskommelsen väldigt viktig och vi är nöjda med att man tar ett viktigt steg inom en stor fråga inom ramen för samarbetet, säger hon.

– Pettersson noterar att vi har en regering och en opposition  som hjälper brottslingar! De ”papperslösa” är människor som illegalt uppehåller sig i landet, de har fått sin sak prövad i flera instanser och ska härifrån. Snart får vi säga farväl till välfärdslandet Sverige.

Stockholm TT

9 thoughts on “”Papperslösa ska få rätt till vård”

  1. Gruvmor i Stråssa:
    Känner du kanske igen samma sjuka som Grekland drabbades av för några decennier sedan ??
    I dag får dessa greker känna av,vad ett sådant samhällstyre innebär för framtiden.De rika blir rikare och fattiga naturligtvis för varje dag fattigare !!
    Undantag förblir de priviligerade ”berikarna” o.
    Absurdistans importörer,(den”folkvalda 7-klövern”)som med säkerhet lär placerar sina korrupt förtjänade rikedomar i ett skattepardis.

  2. Gruvmor – Bor i en liten by i Bergslagen som omvandlats till en asylförläggning utan att vi boende tillfrågats. Är mycket arg på politikerna och Migrationsverket. Oändligt trött på den undermåliga svenska journalistiken.
    Gruvmor i Stråssa skriver:

    De som huserar i Sveriges topp, ser detta säkert som en idealisk chans att så småningom säga: ”Tyvärr, pengarna är slut, vi måste avskaffa alla trygghetssystem. Visserligen är det politikernas fel att det blev så här men som brukligt så är det ni vanliga skatteskyldiga som får betala kalaset o konsekvenserna.”

    Dvs om några år är det ingen som får nån vård (eller annan service) utan att ha heltäckande privata försäkringar. Förutom invandrare förstås, man kan ju inte kräva att de ska göra rätt för sig i nåt läge, legalt eller illegalt.

    Usch vad man mår dåligt av sånt här.

  3. En mänsklig rättighet att få sjukvård i Sverige, det är ju absurt. Är det en mänsklig rättighet att få behålla värdet av sitt eget arbete? Eller är det en mänsklig rättighet att få sin sjukvård betald på våra pengar, bara komma hit fårn vilket land som helt, desto sjukare desto större chansa att du får stanna. Absurdistan, bra besrkivning.

  4. Jag visste det här redan när det kom på tal redan efter valet. Nu skulle svenskarna straffas kollektivt för att en del ”röstat fel” Våga inte göra om det, var budskapet, för då anar ni inte vad vi kan ta ifrån er nästa gång.

    Med flera kroniska sjukdomar är jag tvungen att välja bland mina mediciner numera, pengarna räcker inte till allt jag skulle behöva. Mitt sociala liv blir därför obefintligt. Om min föräldragenegarion hade anat detta (och det var det många som gjorde på äldre dar) hade de kännt sina liv förspillda.

  5. Bland de papperslösa finns människor som inte sökt asyl och inte gett sig till känna. I denna grupp återfinns grovt kriminella, terrorister, extremister, krigsförbrytare och andra som inte vill synas. Du betalar deras sjukvård fr.o.m nu.

  6. minsynpasaken – Sverige, Europa, världen – Jag är en 45-årig man som startat en blogg för att på detta sätt kunna dela mina åsikter om frågor som berör mig starkt - och just nu är det invandring, mångkultur, integrationsfrågor, frågor om lag och rätt, politik och om det samhälle vi lever i. Förhoppningsvis får jag någon/några läsare. Du kan nå mig på e-postadressen nissenissesson@ymail.com
    Christian skriver:

    Ännu en dyster dag och mer utgifter för oss som (ännu) betalar skatt… När skall vansinnet ta slut?

  7. Då fick vi också svaret,varför”egenavgifter” för läkarbesök och mediciner,höjdes med vardera 300:-
    vid årsskiftet,för oss som är infödda !!
    Orkar snart inte längre kämpa mot allt vansinne,som denna 7-klöver uppfinner …
    Amnesti för brottslingar,(om de överhuvudtaget lagförs),och nu gratis vård till all världens befolkning.Men allt lägre pensioner,mindre till skola och mindre till vård o.omsorg…för egna folket i Absurdistan !!

KommenteraAvbryt svar