Kurdisk pojke anhållen för "hedersmord" i Landskrona

Av Pettersson

Uppdatering 2012-04-24: Mördad sökte stöd efter hot från närstående. Newroz Ötunc är ordförande i föreningen Tänk om i Malmö. Föreningen är ideell och arbetar med hedersvåld genom stödsamtal och gruppverksamhet. I ett års tid har den nu avlidna 19-åringen haft kontakt med föreningen.

 19-åringen kom i kontakt med föreningen av en slump. Men när kontakten var tagen blev föreningen som en andra familj. 19-åringen var förföljd och hotad av närstående, vilket överskuggade allt annat i hennes liv.

– Största problemet var ju ensamheten. Vissa perioder kunde hon inte alls sova. Då kom hon hem till oss. Hon kunde gå in i rummet och bara somna och sova flera timmar, säger Newroz Ötunc.

19-åringen fick hjälp av kommunen att ordna ett boende och för att stötta henne var föreningen i kontakt med kommunen.

– Vi hade det första mötet redan i september eller oktober. Då var det inte fråga om att hon var så pass hotad, säger Newroz Ötunc.

Men situationen blev värre och när de närstående flera gånger letade upp henne tyckte både 19-åringen och föreningen att det var dags att lämna stan och att hon fick plats på ett skyddat boende.

– Den 14 februari var socialtjänsten i Malmö och vi informerade kommunen om riskerna och hur viktigt det är att hon får skydd och får komma från Landskrona.

Men något skyddat boende fick hon aldrig. Och i måndags kväll dog hon alltså i en av kommunens lägenheter.  

– Vi har påtalat riskerna och de har ignorerat dem. Jag är jävligt förbannad. På vilket sätt har kommunen skyddat henne om hon nu är död? undrar Newroz Ötunc.

Marino Shammo heter kvinnans 16-årige bror och han är med stor sannolikhet mördaren men det stora ansvaret har fadern i familjen och den mångkultur som PK tycker är så bra.

-Pettersson undrar varför i helvete låste de inte in männen i familjen som hotade henne och skickade hem dem till de kurdiska bergen där de hör hemma?  

Tidigare: En 19-årig kvinna knivskars till döds vid ett bråk i en lägenhet i Landskrona sent i går kväll. En närstående 16-årig pojke är anhållen skäligen misstänkt för mord, uppger polisinformatör Ann-Christin Jarlung.

Inledande förhör har hållits med pojken och teknisk undersökning fortsätter under dagen. Pojken fanns i lägenheten när polisen kom dit.

– Pettersson vet inte vad som hänt men påstår att det är lillebror som gett sig på storasyster för att hon ville ha ett eget liv och det är inte fördomar utan erfarenhet. Enligt PK kallas det kulturberikning och är bra.

Landskrona TT

7 thoughts on “Kurdisk pojke anhållen för "hedersmord" i Landskrona

  1. Det har också börjat sippra ut allt mer kring detta ”HEDERSMORD”,bl.a lär Maria ha gifts tvångsvis bort,till en man inom denna öst-turkiska sekt,redan som 13-årig !!
    Nu var det troligen så att hon skulle utlämnas till den utvalde,för att tjäna som avelsdjur inom denna medeltida religion.
    Att hon notsatte sig detta,kostade i slutändan livet..i Sverige år 2012 !!

  2. I dag sitter den mördade Maria`s 39-åriga mamma anhållen i Landskrona !!
    I går grät hon ut i Expressen,idag i cellen..
    De få som tycks ligga lågt och tiga är 7-klövern,som ju ytterst har ansvaret för dessa folkslag…och deras motstånd mot integration.

  3. Denna Annie Lööf
    Är det en riktig människa ?
    Ett flin som en buktalardocka
    Och ett intellekt som nässelfjäril
    Hon skrämmer mig som fan

  4. Tydligen har man i Danmark mer exakta uppgifter kring detta mord..I varje fall skriver man ut uppgifter som inte har synts till i Sverige..
    Intressant att framöver följa hur PK-pressens huvudorgan Aftonlögnen,nu kommer med alla medel söka dölja och förringa detta hemska brott.
    Redan idag har fallet en lägre prioritering än TV-bönder,eller utländska försvunna barn…på deras närsida.
    Nu passar ju dessa ”Hedersmord” inte in i deras förljugna värld,och därför lär inte hellre deras hjärntvättade läsare,bli klokare efter senaste dådet i Landskrona.

  5. Om ni visste hur många sådana ”hedersmord” som dessa primitiva muslimer,från Östra Turkiets ociviliserade områden,har på sitt samvete..
    Minns att ett exakt likadant inträffade i Berlin,för ett antal år sedan.Kort före jul fann man liket efter en flicka utanför Lubeck,som gått samma öde tillmötes.
    Det gemensamma är att alltid yngsta medlemmen i familjen,tar på sig brottet.(med tanke om straff påföljden)
    I dessa fall borde HELA familjen ställas in för rätta,eftersom det är överlagt mord och det hela planerat från deras sida…Det verkar i vår kultur märkligt,men inte en gång flickans modern ställer sig på sin dotter sida !!’
    Det är dessa figurer som den ”ryggradslöse” och hans Lööf vill att vi importerar..

  6. Detta är så himla sorgligt.
    Vad är ett liv värt för dessa?
    Antagligen så som Lars beskriver det,”mindre än en självdöd get”
    Vad har vi fått på halsen?

    Eva-Marie

  7. Hela familjen gabbar sig samman,för att avrätta dottern,som troligen ville integrera sig !!
    Detta passade inte dessa medeltida figurer,och ännu ett ”hedersmord”,som 7-klövern nu kan lägga till sin statistik.Naturligtvis får den yngste ”manlige” i klanen ta ”straffet”,som lär bli 20 timmar samhällstjänst,såvida de inte engagerar den vithårige lagvrängaren.I så fall är ett frikännande att vänta !!!
    Vad betyder ett liv inom deras kultur ?? Mindre en en självdöd get…

KommenteraAvbryt svar