Stasifrågan är inte död

Pettersson har lånat detta från Thoralf Alfsson, det finns mer på hans blogg.

Stasifrågan är inte död

Visa inom SD anser att stasifrågan är död men jag delar inte den åsikten. Regeringens skrivelse om Stasifrågan behandlas just nu av Konstitutionsutskottet men det kommer inte leda till något resultat då en majoritet av riksdagens partier ställer sig bakom skrivelsen. Tyvärr kommer SD inte lämna in någon reservation utan endast lägga ett särskilt yttrande till betänkandet. Jag hade helst sett ett helt annat agerande från Sverigedemokraterna i denna fråga men jag får vika mig för hur majoriteten ser på stasifrågan i vår riksdagsgrupp.

LJUGER SÄPO OCH REGERINGEN OM STASISVENSKARNA?

Frågan måste besvaras med ett JA! I varje fall om man skall tolka hur Tyskland och BStU (den myndighet som har ansvaret för stasiarkiven) ser på frågan. Idag öppnade en utställning i Stockholm som arrangeras av tyska ambassaden i Europahuset på Regeringsgatan 65 med namnet “En fiende är den som tänker annorlunda”. Jag passade på att besöka utställningen innan eftermiddagens votering.

Stavningen är inte den bästa från tyska ambassaden.   Foto Thoralf Alfsson

BStU anger antalet svenskar som arbetat för Stasi till 153 personer! En siffra som är hela 200 procent högre än den siffra som regeringen anger i sin skrivelse som just nu behandlas i riksdagen.

SÄPO har endast drygt 50 personer i sina akter. Hur kan detta komma sig? Materialet som finns hos BStU är öppet och även möjligt för SÄPO att ta del av ändå har man uppenbarligen inte lyft ett finger för att få mer information från Tyskland och BStU.

Expressen fick nyligen ut över 1000 dokument angående kyrkoherden Aleksander Radler som skall ha varit en IM för Stasi och som skall angivet mängder att studenter på 60-talet. Han är nu verksam i Luleå stift som kyrkoherde.

De som anser att Stasifrågan är död fick nog kaffet i vrångstrupen när de såg Dagens Nyheters framsida idag.

-Pettersson är övertygad om att regeringen och den samlade oppositionen döljer något. Många av de svenskar som finns i Stasi-arkiven är förrädare och har sålt ut svenska intressen till Östtyskarna och i förlängningen Sovjetunionen. De tillhörde 68-västern och arbetade för att införa det kommunistiska paradiset även i Sverige. Idag sitter de på höga poster i samhället och gör allt för att skydda de arslen de är…

7 thoughts on “Stasifrågan är inte död

 1. Det finns troligtvis gravade hundar i STASI-arkiven och det är märkligt att det går bra att offentliggöra namn på nazister men inte på medlöpare till DDR-kommunisterna. De flesta svenska nazister som var aktiva före och under 2:a världskriget är avlidna men det finns en del kommunistiska landsförrädare som ännu inte är jordgubbar, trots att de är röda.

  Anledningen till att alla partier utom ett i Riksdagis inte vill offentliggöra de så kallade Rosenholtzakterna beror sannolikt på att alltför många journalister, politiker och myndighetschefer eller andra höga företrädare för samhället har haft ”fingrarna i syltburken” DDR. Om detta skulle komma till allmänhetens kännedom skulle det kunna ställa till med oreda i samhället genom att det så viktiga och fundamentala “kittet”, d v s det förtroende på vilka högtillits- och högskattesamhällen av Skandinavisk typ bygger på, kunna komma att rubbas. Tilltron till myndigheter skulle minska. Det låga förtroendet för politiker skulle minska ännu mer. Det skulle även drabba gammelmedia och för journalistkåren skulle deras redan låga förtroende bli lika med noll, eftersom personer bland dessa jämte (s)- och (v)-politiker torde vara dem som varit allra mest insyltade. Alternativa media skulle få ett ökat förtroende på de etablerades bekostnad. Vidare skulle offentliggörande kunna ge opinionsmässiga framgångar till partier som är kritiska till den politik som bedrivs av de sedan länge etablerade partierna. Inget av detta vill man nu riskera och därför har man över blockgränserna kommit överens om att det bästa är att “låta locket ligga på”. Politiker från (mp) och (sd) har antagligen inte varit involverade i denna smutsiga byk eftersom (mp) bildades 1981 och (sd) 1988.

 2. @stefank, han tillhör väl de som jag fortfarande räknar som kämpande. Något står inte rätt till i leden det är en sak som är säker.

  Som jag uppfattar det har Thoralf flera gånger antytt att han inte är med på vad som händer i gruppen, sist nu detta om Stasi.

  Att använda att vi bekämpas håller inte i längden. Då får de som bestämmer se till att få fram alternativa sätt. Jag har hört i ett år om den miljonsatsning som skulle göras, vart tog den vägen, blev det fest på kansliet istället?

  Idag har M börjat sin valkampanj, när skall SD börja sin, veckan före valet?

 3. En del av er undrar kanske,varför jag speciellt engagerar mig emot dessa STASI-svin..(inkl SÄPO och deras mörkning)
  Men har man som jag haft insyn,och levt i skuggan av denna terrororganisation under många år,kan man aldrig svika alla de stackars offer de orsakat.Därför vill jag uppmana er alla,att var vaksamma mot den kampange,som LO nu inlett,med utbildning av svenska IM´s (informella medarbetare),vilka skall fungera som spioner och angivare på sina arbetsplatser..I förlängningen en åsiktsregistering hos vänsterpacket över oss “oliktänkande”.. M.a.o ännu ett steg mot en totalitär kommuniststat !!
  I forna DDR blev de yngsta redan i tidiga år,inskolade som JP (jungpioniärer)Deras valspråk var “Immer bereit” alltid redo…Det som krokigt ska bli,skall tidigt böjas…

 4. Har vänt mig till hans blogg,och ställt en fråga varför landets enda oppositionsparti SD,tar sååå lätt på denna allvarliga fråga..Väntar nu med spänning på,om han vågar/tillåtes svara på detta.
  Nämnde också att Gauck-behördens chef Dr.Jahn,har gjort sig besväret att åka till Sthlm,enkom för denna utställning.Vilket tyder på att man från Tysklands sida ser det hela som seriöst,och vill söka informera oss “i de aningslösas dal”,vad som verkligen skett…Att samtidigt få vetskap om,att en fortsatt förmörkning ska ske i “vår demokratur”,gynnar enbart förrädarna..Men kanske ligger det åter en kohandel till grund,mellan de styrande 7 i klövern…Misstanken om att den man som plötslig dog på Sveavägen,och hans roll i dett hela lär bli kommande generationer(möjligen)förunnat att få vetskap om .

 5. Tyvärr verkar SD riksdagsgrupp idag bestå av ett mindre antal SD:are än de gjorde direkt efter valet. Petzäll oräknad.

  Verkar mest lägga ner kraft på att bekämpa Kasselstrand. Jag börjar faktiskt tvivla på vad SD håller på med.

  När hörde vi eller såg något om alla dessa påhopp?

Kommentera