Polisen fruktar serievåldtäktsman

Av Pettersson

Två kvinnor har attackerats på samma motionsspår i Västerås. Nu fruktar polisen en serievåldtäktsman. – Signalementen stämmer överens, säger Åsa Hedin, kommunikationschef hos polisen.

Det började den 28 mars, när en 22-årig kvinna attackerades vid cykel­banan i Rönnbyskogen i centrala Västerås.

– Han grep tag i hennes jackkrage och knuffade henne från banan. En person såg det hela och avbröt, säger Åsa Hedin. Kvinnan lämnade platsen och gjorde en polisanmälan om försök till våldtäkt. Men mannen förblev okänd för polisen.

Den 12 april hände det igen. En 39-årig kvinna sprang i motionsspåret när en hotfull man försökte blockera henne. Hon lyckades springa därifrån. Polisen misstänker att det är samma gärningsman.

– Signalementen stämmer överens. Nu vill vi ha hjälp från allmänheten om de vet mer om händelserna.

-Pettersson konstaterar oerhört förvånad att ett av de värsta fulmedierna har med signalementet, hoppas att reportern Nivette Dawod inte får sparken.

Mannen beskrivs av polisen som 25–40 år, 160–165 centimeter lång och mörkhyad. Han var klädd i gröna byxor och en kort svart jacka.

6 thoughts on “Polisen fruktar serievåldtäktsman

 1. Hej Olli, ja du ibland är man rolig utan att man vet om det.
  Om det skulle bli en beskrivning som lyder: en hen utan kläder då beger jag mig ut och letar 😉
  Eva-Marie

 2. @Eva-Marie
  Jag skrattar varje gång när jag tänker på ditt förslag. Men ibland är jag nog lite lättroad, men uttrycket säger ju allt, eller egentligen ingenting.

 3. ollirein:
  Men skulle man trots allt lyckas gripa honom,efter detta vaga signalement,är ju bara halva loppet kört..Tänk om han liksom Afghanerna i Mariannelund,vänder det hela och påstår att det var kvinnorna som hoppade på honom !!! Tja, då återstår inget annat än,att som i hundratusen andra fall,lägga det hela till handlingarna… Sverige är micket braaa…

 4. Hallå Olli, där ser man det var ju fyndigt sagt 😉
  Man vill ju veta hur då mörkhyad? Var det en blåneger eller en helt vanlig somalier….
  Det kan ju varit en indier eller en väderbiten kringresande asfaltläggare eller…

  Eva-Marie

 5. En hen med kläder, ett uttryck som Eva-Marie har myntat, som ett medhåll till mig för en tid sedan. Det är ju ett signalement som säger absolut ingenting.

Kommentera