" Västsvensk" musiker åtalas för mord på frun, 8-årig son tittade på

Av Pettersson

Uppdatering 2012-03-30: Adama Diarra, 27, muslimsk invandrare från Elfenbenskusten som åtalats för mord på sin fru Maria Oscarsson, 48, och som i tingsrätten dömdes endast för grovt vållande till annans död och misshandel får nu såväl brottsrubriceringen som påföljden skärpt.

Maria Oscarsson försvann förra hösten och hennes styckade kropp påträffades senare i ett skogsparti på Hisingen i Göteborg. Parets son vittnade om att Diarra misshandlat modern svårt och därefter slängt ut henne från balkongen. Diarra åtalades för mord men dömdes i tingsrätten endast för grovt vållande och misshandel till 5 års fängelse och utvisning till 2022. Hovrätten skärper nu brottsrubriceringen så att också misshandeln betraktas som grov. Fängelsestraffet skärps därför också till 8 års fängelse och utvisningstiden utsträcks till 2027.

Uppdatering 2012-01-04: Adama Diarra dömdes idag till fem års fängelse för grovt vållande till annans död och misshandel av sin fru.  Frun sparkades och kastades sedan ut från ett fönster på andra våningen. Afrikanen som media kallar ”västsvensk musiker” åtalades för mord men döms nu för grovt vållande till annans död. Påföljden blir fem års fängelse samt utvisning ur riket i tio år.

– Han är självklart besviken över att han fälldes, säger mannens försvarare, advokat Åke Fransson.  – Pettersson tycker svinet ska vara glad för att han inte fick livstid och straffarbete tills advokatkostnaderna och skadesånden på 120 000 kr till anhöriga var betalade.

Advokaternas ersättning:

  • Åke Fransson tillerkänns ersättning av allmänna medel med 402 068 kr inkl. moms. 
  • Thomas Larsson tillerkänns ersättning av allmänna medel med 187 682 kr inkl. moms. 
  • Kostnaden för försvaret och målsägandebiträdet ska stanna på staten.

Tidigare 2011-12-03: Kvinnan slogs och sparkades och kastades sedan ut från ett fönster på andra våningen.  Nu åtalas hennes 27-årige make, en västsvensk musiker, för det brutala mordet.

– Det finns inget klockrent motiv, säger Ulrika Åberg, åklagare.

Strax efter att mannen avtjänat sin misshandelsdom på ex-frun träffade han den 49-åriga tvåbarnsmamman från Gotland. De blev kära, gifte sig i november 2001 och bosatte sig i Göteborg.

Paret fick tillsammans en son 2003. Den mordmisstänkte 27-åringen har uppgivit för frivården att han lever helt på sin musik sedan något år tillbaka. Hustrun hittades död i ett skogsparti på Hisingen inte långt från familjens bostad. Då hade hon varit försvunnen i flera månader. Det var först efter en utvidgad obduktion som rättsläkarna kom fram till att mamman utsatts för dödligt våld. Misstankarna riktades direkt mot den tjugo år yngre maken och musikern.

– Det finns inget rakt motiv mer än att det kanske handlar om kontroll över någon annan och så blir man väldigt arg, säger Ulrika Åberg.

Eftersom kroppen legat ute i terrängen i över ett halvår finns inga tekniska bevis. – Men jag anser att bevisningen är god. Jag har en indiciekedja på hur det gått till och vad som kan ha lett fram till detta och vittnesmål från sonen.

På fredagen åtalades mannen misstänkt för mord. Enligt åtalet ska han uppsåtligen ha berövat sin fru livet ”genom att utöva trubbigt våld så som sparkar och/eller slag med et tungt föremål mot hennes huvud och bål”. 27-åringen ska sedan ha kastat ut henne från ett fönster på andra våningen. Parets barn var dessutom närvarande när brottet begicks.

– Han förnekar brott helt och hållet, säger Ulrika Åberg.

När kvinnan påträffades hade hon bland annat brott på bröstbenet samt skador på lungorna, levern och mjälten. Enligt obduktionen dog hon av skadorna i bålens inre. Enligt åklagaren har mannen visat ”särskild och synnerlig hänsynslöshet och råhet”.

Nåväl den som media uppger är en västsvensk musiker heter Adama Diarra uppges vara född 1983 och kom till Sverige från Elfenbenskusten år 2000. Vid ankomsten uppgav han felaktigt namn och ålder men blev ändå blev han insläppt i vårt land. Diarra har tidigare dömts till tio månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning av förra hustrun som var från Gambia. 2009 dömdes han till 100 timmars samhällstjänst för misshandel av sin son.

Medias ”västsvensk” är dessutom medborgare i Elfenbenskusten. Är våra journalister så dåligt utbildade att de inte kan skilja på en neger från afrika och en viting från Göteborg eller vilseleder de oss medvetet?

– Pettersson undrar om inte de tjänstemän som gett honom uppehållstillstånd trots falska papper kan åtalas för medhjälp.

Tidigare på Petterssons HÄR och HÄR

GP   

8 thoughts on “" Västsvensk" musiker åtalas för mord på frun, 8-årig son tittade på

  1. Ett så klockrent mord är det tamefan märkligt att lagvrängare kan få till vållande av annans död. Det begreppet har ju annars använts om klantskallar som genom ovarsamhet vållat någon annans död. Inte dem som Adama Diarra, som genom rå misshandel och utkastande från balkong dödar sin egen fru. Varsomhelst i Världen förutom de muslimska länderna och det blivande landet Absurdistan (nuvarande Sverige)hade detta blivit mord och lagens strängaste straff. Juristerna har tydligen redan smyginfört Sharialagarna bland de svenska, som tack för allt arbete som muslimerna skapar åt juristerna. Som bekant hugger man inte av den hand som föder en!

  2. Ja det är ju i Creolernas d.v.s. Mångkulturens glans man ska se de resultaten, eller hur Allemand? Fast grannstaten Louisiana borde väl också vara i botten, men kanske de har fått en bättre mix än Missisippi?

  3. Alla skollärare i USA säger alltid ”thank God for Missisippi”. De är nämligen alltid sist i alla former av skoltävlingar och också i utbildningsresultat.

  4. Den gamla vanliga fulmedie-strategin att rubricera invandrare som begått illdåd som svenskar och undanhålla dess identitet. De försöker göra gruppen ”svensk” till ett negativt mantra.

  5. Pettersson undrar om ….trots falska papper kan åtalas för medhjälp.

    Det är en bra fråga som borde varit belyst i flera år hur både domare, handläggare och andra av samhällets avlönade ha ett ansvar för sina handlingar och faktiskt ställas till ansvar när felaktigheter uppdagas.

    Nu är det egen politisk agenda och feghet som skapar det ena offret efter det andra.

    Deras namn borde hängas ut och debattens vågor bör stänka över alla ansvariga. Innan dess kommer vi inte särskilt långt med de problem vi har dagligen.

KommenteraAvbryt svar