Låt hela Sverige leva

Här kommer mitt komplement till Stefan K:s inlägg om Erik Ullenhags komande utredning. Underlag är inskickat till SN så ni får väl hålla tummarna.
– – – – – – – –
Integrationsminister Erik Ullenhag har tillsatt en utredning för att se hur ett system med ”Nystartszoner” i utsatta områden skulle kunna utformas. Fokus tas på invandrartäta områden och förslaget skulle innebära skattelättnader för de företag som anställer personer i dessa områden.

Av flera skäl finns det anledning att bli förvånad över ett sådant förslag från en borgerlig Regering.
Förslaget innebär bla att man sätter de marknadskrafter man annars omhuldar från Regeringen, ur spel genom att subventionera företag i vissa områden.
När kritik framförs mot svensk invandringspolitik så framhåller Regeringen alltid hur driftiga dessa människor är och vilken stor kunskap och kompetens man besitter och vilka positiva bidrag man lämnar till Sverige. Varför skulle just dessa personer vara i behov av särskilda stödåtgärder om det är på det viset. Stöd finns ju redan tex i form av SFF (Svenska För Företagare). En stor framgång om man får tro reklamen i Stockholms tunnelbana.

Om förslaget genomförs så innebär det att det kommer att krävas ytterligare ekonomiska resurser. Det vore rimligt om vi skattebetalare då får reda på vad som prioriterats bort istället. För något annat kommer att få stryka på foten.
I SN läser vi så gott som dagligen om neddragningar i skolor vad gäller stöd till barn med särskilda behov, i missbruksvården och i äldreomsorgen mm. Vad har vi mera att se fram emot om förslaget genomförs ?? Blir det ytterligare försämringar ??

Var kommer pengarna att tas någonstans ??

Min uppfattning är att om det finns ekonomiska resurser över, så bör dessa satsas på stöd till Sveriges glesbygdskommuner. Där finns ett stort behov av att få igång företagsverksamheten och närservice. Vi behöver inga ytterligare satsningar i storstadsområdena där huvuddelen av Erik Ullenhags ”Nystartszoner” ligger. Satsa istället pengarna på Sveriges glesbygd och ”Låt hela Sverige leva”.

Stefan Hallberg

1 thoughts on “Låt hela Sverige leva

  1. Gruvmor – Bor i en liten by i Bergslagen som omvandlats till en asylförläggning utan att vi boende tillfrågats. Är mycket arg på politikerna och Migrationsverket. Oändligt trött på den undermåliga svenska journalistiken.
    Gruvmor skriver:

    Hemskt att känna sig så här uppgiven.
    Skrev en kommentar på denna text men den blev lite lång så jag satte upp den på min blogg i stället.

KommenteraAvbryt svar