KULULA Airlines


FjärranÖsternRedaktionen

Kulula är ett flygbolag med huvudkontor i Johannesburg i Syd Afrika. Flygbolaget har något ovanligt ” dekorerade” flygplan  och tillåter besättningarna att ha lite humor.


På en  flygning med några ”äldre” flygvärdinnor i  besättning, sade piloten. ”Mina damer och herrar, nu har vi nått marschhöjd och kommer  att dämpa ljuset i  kabinen . Detta är för din bekvämlighet och för att förbättra utseendet på våra  flygvärdinnor.”

Efter landning, sa en flygvärdinna: ”Se till att ta med alla dina tillhörigheter. Om du tänker lämna något, vänligen se till att det är något vi vill ha.”


”Det kan finnas 50 olika sätt att lämna din älskare, men det finns bara fyra vägar ut ur flygplanet.”


> Från en Kulula anställd:
. ”Välkommen ombord på Kulula 271 till Port Elizabeth. För att använda säkerhetsbältet, sätt metallfliken i spännet och dra åt ordentligt Det fungerar precis som alla bilbälten. Och om du inte vet hur man använder det, bör du förmodligen inte gå ut utan tillsyn. ”

”I händelse av ett plötslig tryckfall i kabinen  kommer andningsmasker ner från taket. Sluta skrika, ta masken, och dra den över ditt ansikte. Om du har ett litet barn som reser med dig, sätt på din mask innan du hjälper barnet  med deras . Om du reser med mer än ett litet barn, välj din favorit. ”

”Vädret på vår destination är + 50 grader med några trasiga moln, men vi ska försöka få dem lagade innan vi anländer. Tack, och kom ihåg, ingen  älskar dig, eller dina pengar, mer än Kulula Airlines.”

”Din sittdyna  kan användas som flythjälpmedel, och i händelse av en nödsituation med landning på vatten , vänligen paddla in till stranden och dynan får du behålla som ett minne  med hälsningar från oss.”

”När du lämnar planet, se till att få med alla dina tillhörigheter. Allt kvar glömt  kommer att delas jämnt bland flygvärdinnorna. OBS lämna inte kvar barn eller makar ..”

Och från piloten under hans välkomstmeddelande:
”Kulula Airlines är glada att meddela att vi har några av de bästa flygvärdinnorna i branschen. Tyvärr, är ingen av dem på detta flyg!”

Hört på Kulula 255 strax efter en mycket hård landning i Cape Town: Flygvärdinnan i högtalarna sa:  ”Det var en ganska hård landning  och jag vet vad alla  tänker. Men jag kan meddela att det inte var flygbolagets fel, det var inte pilotens fel, det var det inte flygvärdinnans fel,  det var  asfaltens. ”

En annan flygvärdinna kommenterar en mindre perfekt landning: ”Vi ber dig att vänligen sitta kvar medan  kapten Känguru studsar oss till terminalen.”

LÄNK


2 responses to “KULULA Airlines

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: