De 57 bloggarna och demokratin


Av Pettersson

Södermanlands Nyheter och tidningens chefredaktör samt ansvarige utgivare Göran Carstorp förnekar sig inte. Han är mannen som gett uttrycket ”hal som en ål” ett ansikte.

Chefredaktören skriver i sin tidning ”ett demokratiskt samtal får inte låta sig begränsas till en valrörelse vart fjärde år, det måste leva hela tiden”

Samt ”Alla partier ville vara med, och det bloggades så det stod härliga till på sina håll”

Nåväl, Södermanlands Nyheter har i sin nätupplaga 57 bloggar som vi skrivit om tidigare HÄR. Av dessa är 30 partipolitiska men när Göran Carstorp säger att ”alla partier ville vara med” glömmer han nämna att ett parti inte fick eller får vara med trots hans löften om ett ”demokratiskt samtal utan begränsning”

 Nu till ”ålen”. Innan valet nekades Sverigedemokraterna att vara med bland de lokala bloggarna för att de inte var representerade i kommunfullmäktige i Södermanlands Nyheters spridningsområde.

Efter valet kontaktades SN på nytt och med påpekade att SD nu satt i kommunfullmäktige.
Då blev oroligt på SN. De ville träffa SD personligt för att diskutera vad man fick och inte fick skriva på sin blogg hos SN. SD:s lokale representant Thom Zetterström svarade att han kunde komma vilken dag eller tid som helst. Det var bara att föreslå en tid som passade de inblandade på SN.

 • Inget svar kom.
 • SN fick påminnelse – inget svar kom.
 • SN fick påminnelse igen – svar uteblev igen.
 • Ett år senare påmindes SN igen om det uteblivna möte och att SD fortfarande sitter i kommunfullmäktige och är intresserade av att få skriva blogg på SN.se.
 • Inget svar.

I oktober skrev jag till Carstorp och frågade återigen…

Carstorp svarade den 31/10 2011 så här…”SN har för avsikt att även låta SD delta bland partibloggarna. Vi avvaktar dock en planerad förändring av upplägget för bloggarna, en förändring som vi hoppas kommer bli klar före årskiftet”

– Pettersson säger att nu har årsskiftet passerat och det måste vara ett enormt avancerat upplägg för bloggarna eftersom inget händer i det demokratiska samtalet utan begränsningar. Jag tror helt enkel 99:an Carstorp är feg, han är en ansvarig utgivare som inte törs och vill ta ANSVAR för demokratin och han skiter i grundlagen som ger allar rätt till åsikts och yttrandefrihet.


3 responses to “De 57 bloggarna och demokratin

 • ”Vi bär regnbågens färger med stolthet” | Petterssons gör skillnad!

  […] sedan satsade lokaltidningen Södermanlands Nyheter hårt på bloggar och bloggare på sin hemsida. Där fanns 57 bloggar, de flesta bra och välskrivna, av dessa var 30 st partipolitiska. SN:s förre […]

  Gilla

 • Thomas

  Fick 2 inlägg censurerade på SN idag ingen av dom hade ngt som skulle kränka ngn.

  Har sett hur mina och oftast hur Petterssons inlägg försvinner.

  Fick ett helt inlägg censurerat pga att det inte tilltalade allmänheten

  Alltid lika kul att läsa inäggen från Petterson som numer ligger som Fav

  God fortsättning på er och hoppas det nya året blir ett bra år utan allt för mkt censur

  Gilla

 • Hane

  Pettersson:
  Han sa väl inte vilket årskifte! Han menade säkert 2014/2015, då SD är största partiet i många kommuner och då blir det annat ljud i skällan!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: