Somalierna reagerar

Av Stefan K

Legelandets beslut att stänga ute samtliga somalier från nöjesparken skapar reaktioner i Sverige.

Ni känner till bakgrunden. Efter ett storbråk och efterföljande vandalisering när 900 somalier firade en helgdag, valde nöjesparkens ledning att stänga ute samtliga somalier fram tills dess att de skyldiga träder fram.

I Sverige reagerar nu somalierna och uttrycker sin ilska över beslutet att förbjuda en hel folkgrupp. Pressekreteraren för det Somaliska riksförbundet, Ibrahim Nur, säger att han aldrig hört om en liknande diskriminering av somalier i Sverige.

Nej Ibrahim, det har du inte, för Sverige är Sverige och här är vi inte elaka mot personer med utländsk bakgrund, oavsett vad de gjort och inte gjort.

Källa: Nyheter 24

Ibrahim Nur erkänner förövrigt att somaliernas rykte inte är det bästa och att detta främst beror på dem själva. Nähä!

3 thoughts on “Somalierna reagerar

  1. Jag lade in en kommentar till Ibrahim Nurs artikel på Brinkemobloggen, men jag kollade inte när artikeln var skriven och det var vid juletid 2009, senaste kommentaren var från 20100124, så de här somalierna orkar visst inte skriva något heller. Skribenter till bloggen söktes,kanske jag ska slå till. En artikel för strax 3 år sedan och därefter intet, verkar som lättförtjänta pengar, för dessa skriver nog inte gratis. Nåväl här har ni min text, som troligen godkändes automatiskt, och den får väl stå där och tigga, så får vi väl se om vi får något svar.Den står överst.

    Det kanske vore bättre att inte ägna all tid åt att tänka på en Gud, som dessutom med hög sannolikhet inte finns. Det bästa ni kan göra för att integreras är att fråga om vad ni kan göra för Sverige, istället för att fråga om vad Sverige kan göra för er. Ni blir aldrig erkända i det här landet, förrän ni arbetar och är självförsörjande. Hur var det i Somalia, hade ni socialen att gå till och tigga pengar, som andra arbetat ihop och inte ni. Vårt välfärdssystem kommer att klappa ihop på grund av er som tror att pengar växer på träd.
    Jag skrev avsiktligt kort, för att eventuellt någon skulle känna sig manad att svara.

KommenteraAvbryt svar