Abdirizak Waberi, Riksdagsledamot (M)

Pettersson skickade två frågor till Abdirizak Waberi (M)

  1. Anser du att kvinnan är jämställd med mannen?
  2. Har du dubbelt medborgarskap, somaliskt och svenskt?

Undertecknat med namn, fullständig adress, e-post, fax och flera telefonnummer. Pettersson har efter en dryg vecka fortfarande inte fått svar, varken från Waberi eller moderaternas kansli. Medborgarskapet är intressant eftersom Waberi är suppleant  i försvarsutskottet och Sverige nyligen hade stridsfartyg utanför Somalias kust.   

Det hade lätt gått att ställa många fler frågor till denne man men jag valde två som var lätta att svara på, men svaret uteblev. Det får man tolka om man vill.

Hälsa gärna på på Waberis hemsida HÄR

9 thoughts on “Abdirizak Waberi, Riksdagsledamot (M)

  1. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    salrol skriver:

    Här är det stora problemet att Waberi är Muslimsk Broder? Alltså broder med Kaplan & CO. Var står egentligen hans lojalitét? Hos M eller MP? Eller Sverige eller Saudi-Arabien eller Somalisk krigsherre? Brödraskapet är en sharia-baserad topp-organisation som jobbar för samma mål som t ex ISIS, Al-Quaida m fl genom att infiltrera alla politiska partier resp påtryckargrupper de kan få tillgång till. Alltså ett spion-nätverk åt islamismen.

    De som skall ingå i Sveriges riksdag borde självfallet INTE få inneha dubbla medborgerskap. Dessutom heller inte få inneha medlemskap eller kontakter inom suspekta organisationer, typ Azov-brigaden, Muslimska Brödraskapet, Al-Quaida, ISIS (m fl terrororganisationer).

  2. Miimo du skriver rappakalja.
    Om du tycker det är så käckt med medeltida gubbar och värderingar då finns det en del länder du kan flytta till.

    I Sverige skall vi värna människors lika värde och var Waberi har sitt muslimska medeltidshjärta har han tydligt visat för hela nationen. Var var du då!?
    Moderaterna borde utesluta honom , helst igår.

    Eva-Marie

  3. Dessa ”fördomar” Miimo, bygger på det Waberi själv hävt ur sig i både direktsänd TV och inspelad dokumentär.
    Hans ord är så främmande för det som Sverige och andra västerländska samhällen står för och som västerländska samhällen byggt upp i århundraden.

    Det är precis som du skriver i kommentaren till en annan artikel. Alla muslimer är inte lika, men Waberi representerar en grupp av muslimer som anser att kvinnan är en andra klassens människa, att homosexualitet är en sjukdom och att andra religiösa grupper ska bekämpas. Är detta något du själv anser?

    Du säger också att niqab och andra heltäckande dräkter är frivilliga att bära. Inte alls. I mer radikala muslimska länder är dessa ett tvång som bygger på religion och männens syn på kvinnan. Läs på.

    Att jämföra detta med tatuerade och piercade västerlänningar är näst intill pinsamt, men se det så här.
    Tänk dig en tjej/kille som dyker upp hos en arbetsgivare med udda kläder, kroppen full av tatueringar, piercingar i hela ansiktet och en ovårdad frisyr. Hur stor tror du chansen till jobb är hos den personen och är den personen verkligen intresserad av ett arbete?
    Här har du likheten med kvinnor i niqab och andra heltäckande kläder. Tror de verkligen att de ska få ett jobb och vill de verkligen arbeta?

  4. Återigen vad är problemet??? Att de väljer att inte svara på era dumma frågor? Eller att han är afrikan från Somalia??

    Ni kanske borde inte ställa så ledande frågor, som speglar era fördomar ni redan har angående ledamoten Abdirisak Waberi.

    Detta är ju bara ett förslag!

    • Miimo, problemet kan vara att om Waberi är somalisk medborgare (vi vet inte om han är det) var har han då sin lojalitet. Han sitter i förvarutskottet och där tycker jag inte vi ska ha människor som inte har sitt hjärta i Sverige. Dessutom har han sagt att det är rätt att slå kvinnor, att islamsk lag är bra och mycket mer som inte hör hemma i vårt land.

  5. Mycket bra idé Pettersson.
    Nu har jag också skrivet till honom och jag skrev såhär:

    Jag har några frågor som jag gått och funderat över. Var snäll och svara på dem.
    1. Har du dubbla medborgarskap?
    2. Anser du att män och kvinnor är lika värda?
    3. Anser du att det är ok att slå sin fru?
    Vänliga hälsningar Eva-Marie Malmö

KommenteraAvbryt svar