Förklarar befolkningstillväxten

FjärranÖsternredaktionen


En internationell undersökning om ungdomars sexualvanor som ni kan läsa mer om HÄR visar bland annat att i det Muslimska Indonesien har 36% procent av tonåringar haft sex! Den okunskap om preventivmedel som undersökningen dokumenterar förklarar den snabba befolkningsökningen i Indonesien och Egypten!

Nästan 40 procent av indonesiska tonåringar har haft sex och nästan hälften av dem inte använder preventivmedel med nya partners har en ny internationell undersökning konstaterats,  medelåldern är 17 år. Många ca 48 procent av tonåringarna använde inte preventivmedel .
Undersökningen visar att unga människor över hela världen i allmänhet har mer oskyddat sex och vet mindre om effektiva preventivmedel alternativ.
”När unga människor har tillgång till preventivmedel och information om preventivmedel kan göra val som påverkar deras liv och det är därför det är så viktigt att korrekt och opartisk information är lätt tillgänglig för ungdomar .  (I Indonesiska skolor förekommer ingen sexualundervisning)
Som kuriosa kan nämnas att , mer än en tredjedel av de svarande i Egypten trodde att bada eller duscha efter sex kommer att förhindra graviditet!

1 thoughts on “Förklarar befolkningstillväxten

  1. Länder med religiös fanatism ligger ohjälpligt efter.
    Finns det inga kloka människor i dessa länder som visa av erfarenheter i ämnet kan upplysa.
    Fast då blir dom väl ett huvud kortare.
    Bra inlägg Fjärranösternredaktionen.

KommenteraAvbryt svar