Het överraskning för Afrikan

Av Pettersson

En hungrig man från Afrika fick en het överraskning i Stockholm.

Mannen från Afrika stal en korv mitt framför ögonen på några ungdomar vid ett gatukök i Gamla stan. Det skulle han inte ha gjort. Det visade sig nämligen att korven var den japanska ”självmordskorven” harakiri – världens mest kryddstarka korv. Innan man provar korven får man skriva på ett papper där det framgår att försöket sker på egen risk och att styrkan på korvens kryddning är ungefär på samma nivå som pepparspray.

− Här har Pettersson chansen att påstå att negrer är dumma men avstår eftersom en del tycker ordet neger är nedsättande men att mulatt inte är det så därför ska vi inte använde n-ordet.

I Svenska Akademins ordbok står det om neger;

1) manlig individ tillhörande den människoras som är inhemsk i Central- o. Sydafrika o. som bl. a. kännetecknas av mycket mörk (stundom chokladbrun) hy, ulligt, krusigt hår, bred, platt näsa o. tjocka läppar; äv. (utom i ssgr numera bl. i icke fackmässigt spr.) allmännare, med inbegrepp av andra mycket mörkhyade folkstammar (i sht i Australien o. södra Asien); äv. (i sht i pl.) utan avseende på kön; ”svart”, ”svarting”

KommenteraAvbryt svar