Av Stefan K
SVT:s Rapport visade två nyhetsinslag ikväll som bägge borde få Åsa Romson, Gustav Fridolin och deras gäng av miljömedvetna vänstersocialister att gå i taket. Kanske inte konstigt att de nästan helt vänt miljödebatten ryggen.
Charterresorna har hittills i år ökat med 15% och just nu är rusningen stor efter sista minuten-resor till Medelhavet. Flyget är som bekant en av de största, om inte den allra största, miljöbovarna…även om det förra språkröret Maria Wetterstrand hade märkliga förklaringar varje gång hon konfronterades med frågor angående hennes täta flygresor till Finland.
I sommar kommer vi svenskar att konsumera över 10 miljoner liter glass. Majoriteten av dessa är tillverkade i länder som Spanien, Polen, Ungern och Tyskland. Transporterna av glassen till Sverige är föremål för en omfattande debatt om miljöpåverkan.
Nu har ju Miljöpartiet visat sig vara det parti som oftast vänder kappan efter vinden och ingen tror väl att Miljöpartister undanhåller sig att åka charter till varmare länder eller den svalkande glass som transporterats från Spanien?

Äter bara Sia-glass.
Tror det är den enda glassproducenten kvar i Sverige som inte är uppköpt av ett storbolag.
Pettersson gör egen glass. Skitenkelt.
Fem äggulor, 5 dl vispgrädde, 1-2 dl strösocker. Smaksättare. Kravmärkt äkta vanilj finns på småburkar, en tesked räcker. Det är bättre än vaniljstänger. Bär, romdränkta russin, chocklad, är andra smaker som går bra.
Vispa upp grädden. Rör ihop äggulor och socker och smak tillsammans. Häll ner ägg och sockerröran i grädden. Rör runt, häll sedan upp i lämpliga förpackningar och in i frysen.
Ingen glassmaskin behövs. Den här glassen blir kanon emligt både ungar och vuxna men väldigt kompakt så ta ut den ur frysen en halvtimma innan serverinegn.
En favorit är vaniljglassen med en skvätt vodka (smaksatt går bra) på. Kylan och sötman från glassen tillsammans med styrkan från spriten gör gott.
Skål.
Jetsetekologerna gillar inte tåg. De flyger eller åker taxi på andras bekostnad.