Fria Tider inte så fria

Av Pettersson

För en tid sedan fick vi på Petterssons en förfrågan om samarbete med Fria Tider som tänkt sig att utmana etablissemanget, sådant är naturligtvis smickrande. Fria Tider är en bra sajt inget snack om det, de kallar sig heller inte en blogg utan säger sig vara en nyhetstidning.   

Hej.

Jag undrar om vi kan hitta ett samarbete mellan era skribenter och Fria Tider. FT aspirerar på att vara DEN nyhetssajten som utmanar etablissemanget. Vi är övertygande om att det är möjligt, men för att kunna nå det målet måste vi expandera och engagera fler skribenter.

Jag är inne på er blogg ibland och ser att ni är kompetenta och har potential. FT undrar därför om ni som skriver för Pettersson-bloggen är intresserade av att skriva artiklar för Fria Tider. Detta innebär vinster för alla inblandade, ni har redan idag många läsare, men FT har fler och fler kommer att kommentera det ni producerar då ni kommer att nå fler läsare.

Nu skriver ni i bloggform, men tanken för FT ska skriva artiklar, med samma slags språk som ”vanliga” journalister.

Skulle ni vara intresserade av att skriva för FT – och verkligen göra en skillnad?

Mvh, Rickard

Ett sådant erbjudande är naturligtvis intressant så jag beslöt att prova. Jag skickade totalt fyra inlägg. Tre fanns på Petterssons bloggsida tidigare, ett skrev exkl. för Fria Nyheter.  

Det första om Luciabeslutet togs genast bort för att det var virrigt och svårläst. Se HÄR.

Nummer två om ökande invandringen flyttades och lades in i ett annat inlägg. HÄR.

Trean blev om socialbidragen i Katrineholm. Det tyckte Fria Tider var bra men ändrade i slutet. HÄR.

Det fjärde var exkl. för FT om judehatet i Malmö. Det var ingen riktig nyhetsartikel enligt FT  utan gav utlopp för känslor vilket FT försöker undvika. Det flyttades HIT. Om min artikel var bra eller dålig kan diskuteras men saken som sådan borde vara en nyhet för första sidan i alla media.  

Ansvarige utgivaren Widar Nord har tidigare stoppat artiklar se HÄR.

− Pettersson tycker att Fria ocensurerade nyhetsförmedlare behövs. Tillrättalagd rapportering, ändringar, censur har vi nog av i det så kallade etablissemanget och PK-media som Fria Tider avser att utmana. Jag kan inte mer än önska Fria Tider lycka till och hoppas de inte blir en del av etablissemanget. De skriver naturligtvis vad de vill och styr över sin egen blogg, förlåt tidning men i framtiden utan mig. Den karriären blev kort, för tiderna var inte så Fria som jag hade hoppats.

KommenteraAvbryt svar