15 % av befolkningen får 79 % av socialbidragen

Av Pettersson som hämtat det mesta på Thoralf Alfssons blogg HÄR.

Siffrorna och diagrammen nedan handlar om Växjö kommun, men kom ihåg att Växjö på intet sätt är en unik kommun. Det finns många liknande i vårt land. Varje kommun som har avtal med staten om mottagning av dem som kallas ”flyktingar” visar en liknande utveckling.  

Utrikes födda utgör ca 15 procent av befolkningen i Växjö kommun men dessa 15 procent lägger beslag på ca 79 procent av socialbidragen (det som numera kallas ekonomiskt bistånd) som betalas ut, det är över 100 miljoner. De övriga 85 procenten inrikes födda av befolkningen får drygt 26 miljoner kronor i ekonomiskt bistånd.

Utvecklingen av socialbidragen går inte att beskriva som något annat än en katastrof för skattebetalarna i landet. Titta på utvecklingen i Växjö sedan 2003. 

Tittar vi i ett längre perspektiv framträder en bild som är fruktansvärt skrämmande. Oavsett vad lokalpolitikerna i Växjö och ute i landet säger så är de senaste 30 åren ett fullständigt misslyckande för integrationspolitiken.

De som påstår att dessa utlänningar som tar sig hit för ryktet om att Sverige är ett slapparland skulle besitta någon som helst kompetens som vi efterfrågar blåljuger, ytterst få har någon kompetens som passar på arbetsmarkanden andra vill inte lära sig språket eller jobba.

− Pettersson undrar varför politikerna ljuger för oss eller är de så jävla dumma så de inte begriper vad som pågår. Vi ska ta emot flyktingar enligt internationella konventioner men det räcker så länge inte de flesta av de kompetenta nysvenskarna som redan är här inte kan försörja sig själva.  

Alla siffror kommer från SCB och Socialstyrelsen.

2 thoughts on “15 % av befolkningen får 79 % av socialbidragen

  1. Helt rätt. De politiker som tycker så synd om alla de söta små invandrarna har garanterat inte bott i ett invandrartätt område. Som svensk som inte missbrukar eller ställer till jävelskap är det kärnfysik att få bidrag vid behov. Ju mer man missbrukar och förstör, desto mer pengar slänger de på en i något desperat försök att rädda en ur misären som man själv satt sig i och troligtvis förtjänar.

KommenteraAvbryt svar