Danmarks integrationsminister sågar Sverige


Av Pettersson

Sveriges invandringspolitik är alldeles förträfflig tycker svenska politiker och media. En som inte håller med är Danmarks integrationsminister Søren Pind, han undrar hur det står till med Sverige egentligen.

– Jag vill inte gå in i den svenska debatten eller starta ett brodersslagmål. Men jag undrar ibland hur det står till med Sverige och dess mångkultur. Har Sverige blivit likgiltigt inför den nordiska frihetstraditionen? säger Sören Pind i Sydsvenskan.

Danmark får ofta utstå frän kritik från svensk media och svenska politiker. För att beskriva läget i Danmark används ofta det kulturmarxistiska invektivet främlingsfientlig. Søren Pind har svårt att förstå varför.

 Likgiltig är kanske fel ord. Men svenska politiker angriper dansk utlänningspolitik samtidigt som de hyllar mångkultur. När vi närstuderar den ser vi att den skiljer folk från varandra, att den innebär kvinnoförtryck med mera. Tänker svenska politiker inte på det? När jag träffar integrationsminister Tobias Billström förstår jag att man i Skåne har större förståelse för dessa problem än i Stockholm.

Integration eller assimilering är en lek med ord men och som borgmästare i Köpenhamn upplevde jag att det plötsligt fanns sånger som av kulturella hänsyn inte fick sjungas i skolorna, mat som inte fick serveras. Flickor och pojkar skulle inte bada tillsammans och så vidare säger Sören Pind vidare.

– Om man som utlänning kommer till Danmark med avsikten att stanna här, så utgår jag ifrån att man vill bli dansk. Någon har försökt vrida det till att jag vill trycka ned fläskkött i halsen på folk, tvinga alla att ha klappklapphattar och dricka fatöl.

– I och för sig är det tre fina danska kulturyttringar, men det jag syftar på är en assimilering som präglas av den frihet som är grunden i det danska samhället. En assimilering som inte är inskränkande eller begränsande, men där man sluter upp bakom vissa grundläggande värderingar om jämlikhet, yttrandefrihet, synen på kvinnor med mera.

− Pettersson håller inte med Sören Pind, klappklapphattar kan vi klara oss utan. Annars bra sagt.

 Sydsvenskan 


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: