Två syrianska män dömda för våldtäkt på 15-åring

Av Pettersson

Syrianen Elia Hittina annonserade efter praktikanter till sitt gatukök Citygrillen i Strängnäs. Den 15-åriga flickan såg annonsen och ringde upp Hittina. De bestämde att hon skulle få vara där i två veckor.

En decemberkväll samma år befann flickan och hennes kompisar utanför gatuköket. Elia Hittina frågade henne om hon skulle med till en julmarknad. 15-åringen tackade ja. I bilen fanns ytterligare två syrianer varav den ene var Simon Aydin. Efter marknaden föreslog de tre männen att man skulle åka till kolonistugorna i Hovsjö. Hon hade inget annat val än att följa med.

I en stuga bjöds hon på alkohol eller något spetsat vilket fick henne att bli riktigt yr. Hittina våldtog henne sedan på en soffa under hennes motstånd. Flickan var oskuld och blödde därför under samlaget. Detta faktum upprörde syrianerna. Men inte mer än att hon tvingades till oralsex där hon fick suga av Hittinas blodiga penis. Simon Aydin tog sedan ut henne på altanen och våldtog henne. Efteråt misshandlade han henne. Natten hade blivit morgon och männen körde henne tillbaka till Strängnäs. Flickan berättade allt för sin mamma och den medicinska undersökningen bekräftade skador i underlivet och hematomer (blåmärken) efter misshandeln.

De två männen greps och åtalades. Rådmannen och en nämndeman ansåg att bevisen räckte. Men det tyckte inte de övriga nämndemännen. Syrianerna friades. Man motiverade den friande domen med att tjejen kanske hade varit berusad och att tiden mellan brottet och tingsförhandlingen hade varit lång varför man kunde ifrågasätta flickans tillförlitlighet i hennes berättelse. Domen överklagades och i onsdags kom domen.

Svea hovrätt dömde

Elia Hittina, född 1987, för våldtäkt till fängelse 1 år och 6 månader

Simon Aydin, född 1986, för våldtäkt och misshandel till fängelse 2 år för våldtäkt.

Männen är skrivna i Södertälje.

− Pettersson anser att straffen är åt helvete för låga. Minimistraffet för grov våldtäkt är 4 år och om inte detta är grovt så…

12 thoughts on “Två syrianska män dömda för våldtäkt på 15-åring

  1. Ja det är ju tur för rättsväsendet att inte du Sara sitter som nämndeman i rätten och dömer inte efter fakta utan efter dina känslor. Tyvärr så finns det numera så många ruttna nämndemän att systemet med sådana borde göras om per omgående.

  2. Hm, Sara inte min mening att kränka någon men om du känner det så så känner du det så.
    Du behöver inte undra för dig själv och det gör du ju inte heller eller hur?
    Försök att lev gott och var rädd om dig och andra.
    Ha en bra sommar och ett bra liv.

  3. Jag för inte mitt ord vidare här, jag har sagt min åsikt. Eftersom de känns som du trycker ner mig och för att jag känner mig kränkt av dig så har jag ingen lust att föra det jag tycker vidare… har man inte rätt att säga vad man vill undrar jag för mig själv, tydligen inte.. Jag själv har blivit grovt misshandlad så nog vet jag hur det är dessutom känner jag x antal som blivit, media håller jag bra koll på så det är lugnt, jag trivs bra ute i ”skogen” förresten!

  4. Sara, visst är det skumt att de först frias sedan döms. Ibland tycks det som ett rent lotteri hur domstolarna dömer.Nämdemännen i tinsrätten frikände, de var dock inte eniga.
    Hovrätten en högre instans dömde annorlunda.

    Misshandelsdelen låter inte skum,läser du inte tidningar Sara?
    Känner du ingen som blivit misshandlad?
    Bor du mitt inne i skogen Sara?

  5. jag menar på att det är lögner hon låter inte trovärdig. riktigt skumt att de friades först och sen döms. jag ser det som ordbajseri.

    vet inte mer än av det jag läst, och det jag läser är bara en sida av historien. fine, att hon blöder i underlivet för att hon var oskuld men den där misshandel delen låter för skumt i mina öron.

  6. Sara, vad menar du med att bevisen är ”ordbajseri”!?
    I inlägget står det att det ” den medicinska undersökningen bekräftade skador i underlivet och hematomer (blåmärken) efter misshandeln”.

    Vad specifikt vet du om fallet? Vi är idel öra.

  7. Du påstår alltså att man får kasta ut personer i media trotts att bevisen bara är rent ut ordbajseri. ja du verkar ju verkligen vara gud själv. Om du låter dig luras av en tjej som är värre än en orm ( talar då för sådana som ser lögner som en enda utväg).. låt dig luras. De sägs att alla har ett lik i garderoben men jag tror den här tjejen har en kyrkogård, en stor sådan. min åsikt står jag för! Det är ärekränkning så de skriker om det.. tråkigt bara att vissa bara ser svart/vitt.

  8. Jag vill bara fråga dig. Varför du lägger upp dessa två individers identiteter, oavsett hur domen lyder så är det ärekränkningsbrott av dig. Dessutom vill jag tillägga att tjejer nu förtiden överdriver så oerhört mycket angående våldtäkt och hur de beskriver de är så vridet.. De tjejer som VERKLIGEN blivit våldtagna tycker säkerligen att de som står i en sådan här dom är löjligt och det finns övriga som instämmer, expempel mig själv.

  9. De bägge svinen fick sammanlagt 42 månaders fängelse. Flickan lär få leva med detta under resten av sitt liv.

  10. Redan den 10 oktober 2010 skrev jag ett inlägg om själva händelsen och spekulerade i straffen.
    Det visar sig att straffen kom att ligga på den lägsta möjliga nivån i den straffskala som gällde vid tillfället för brottet, men det var ju ändå ett steg i rätt riktning, även om hennes chef på restaurangen (korvmojen) kom alltför lindrigt undan med hänsyn till det förhållande som fanns mellan dem, där chefen har ett stort ansvar för sin underåriga praktikant, därför anser jag att målet ska tas upp i högsta domstolen, då det kan bli ett prejudikat för vad som ska gälla. Det är faktiskt ett typiskt fall för HD, så tas det inte upp där, så har rättsrötan nått ända in i den högsta rättsinstansen i Sverige. Vi får ställa vårt hopp till att det inte är så, men tyvärr så tvivlar jag på det.

    http://petterssons.bloggsida.se/politik/dejt-pa-sloddertaljevis

Kommentera