Den muslimska fundamentalismen ökar i Sverige

Av Pettersson

Bland annat PI rapporterar idag om shariapolis patrullerar i Belgien och trakasserar homosexuella och flickor som inte har ”rätt” kläder. Det är inget nytt, varken i Belgien eller här. 2009 sade Nalin Pekgul att vi måste våga ifrågasätta den religiösa extremismen.

Nalin Pekgul (S) skriver bland annat: Den muslimska fundamentalismen i Rinkeby 2009 får mig att tänka på de nio svarta ungdomarna i Little Rock 1957. När Kaddafi Hussein ordnade alkoholfria fester i Rinkeby Folkets hus mötte han starkt motstånd från strängt religiösa män som trakasserade och hindrade ungdomarna som skulle gå dit. Ämnet muslimsk fundamentalism har ingen stor plats i samhällsdebatten, kanske av rädsla för islamofobi. Men vi måste våga ta debatten om extremismen. Från den högsta nivån i samhället vill vi höra ett tydligt ställningstagande för ett samhälle som omfattar alla. De ungdomar som vill dansa och lyssna på musik i Rinkeby 2009 borde få lika bestämt skydd mot extremister som de nio svarta ungdomarna i Little Rock 1957, skriver Nalin Pekgul i DN. Märkligt nog var den debatten som Nalin vill ta helt frånvarande i valet.

− Pettersson konstaterar att det inte har blivit bättre sedan 2009, varken i Rinkeby, övriga Sverige eller i Belgien och den muslimska fundamentalism har fortfarande ingen plats i samhällsdebatten. Vi måste våga ifrågasätta islam, för islam är lika extremt som nazism och kommunism någonsin var.

DN 

1 thoughts on “Den muslimska fundamentalismen ökar i Sverige

  1. Finns shariapolis här med. De besöker invandrarskolor oftast ensamma äldre män, men också ungdomar i flock som ”rekommenderar” framförallt unga tjejer att klä på sig en slöja. Där de hävdar att de ”förnedrar” sig själva som muslimer genom att inte följa koranen…..

    Sjukt, är bara förnamnet….

KommenteraAvbryt svar