Ett pinsamt svar

Av Stefan K

Minns ni artikeln ”Simma för livet” som jag skrev den 26:e maj?

Artikeln handlade om den schemalagda simundervisning som bedrivs på Brandkärrsskolan i Nyköping. På bilderna som illustrerade artikeln syntes bara pojkar och detta föranledde en och annan reaktion. Min egen fundering var om skolorna inför segregerade badtider redan i småskolan? Tydligen hörde också en del läsare av sig till SN och frågade varför det saknas flickor på bilderna.

Idag, den 31:a maj, kom ett förtydligande från SN och svaret är så pinsamt att jag nästan rodnar. Det är t.o.m. så pinsamt att jag inte tänker redogöra det, för ni skulle ändå inte tro mig. Därför visar jag hela svaret på bilden nedan.

simma brandkärr 3

Två saker kan vi konstatera efter att ha läst SN:s förtydligande och Marco Venegas svar: Pojkar är tydligen mer mogna än tjejer, då de klarar av att byta till badkläder själva. Vi fick också klargjort att det inte har något att göra med en viss kultur där flickor normalt inte får bada tillsammans med pojkar.

 

 

 

7 thoughts on “Ett pinsamt svar

  1. Bra Olli, en man med krut i. En man som tänker på barnen och vilket samhälle vi skall ha i Sverige. Jämlikhet kontra könsaparheid.

    Tack, StefanK,Pettersson,olli och alla andra engagerade människor i vårt land.
    Ge aldrig upp, upp till kamp.

  2. Jag ringde Gunnel Magnusson mitt på dagen någon gång, och frågade varför där inte var några flickor på bilderna. Då sa hon att lärarna och föräldrarna sagt att flickorna hade annat att göra just den dagen, och att det hade varit motstånd från början med flickornas föräldrar, men att de nu var med på det hela. När jag frågade vad flickorna gjorde, blev svaret något annat. Då frågade jag varför hon inte fick reda på vad de gjorde och då påstod människan att hon inte kunde fråga sånt, och att det inte fanns någon anledning att misstro dessa varelser. Jag hävdade då att muslimer har till vana att ljuga för otrogna om de känner behov av detta, och att det har stöd i Koranen. Då blev jag med ens fördomsfull och rasistkortet satt nog löst, fast jag tror att hon inte drog det utan där någonstans slutade samtalet, men jag hade bett henne gå till badet nästa gång de badade och se om där fanns några flickor med. Det fann hon ingen anledning till bara för att jag hade fördomar. Alltså hade hon dessa fördomar också, då hon inte ville gå en gång till för att bekräfta sanningen. Sedan har det väl anordnats möten för att hitta på en bra lögn och tyvärr så tror jag inte att mitt ord står sig mot chefredaktören 99:an Carstorp, journalisten Gunnel Magnusson, socialförvaltningens Marco Venegas och ledamot av kommunfullmäktige för Mp men f.d. vänsterpartiet och invandrare från Chile, svenska och muslimska lärare, föräldrar och några till. Men ett sätt är väl att någon går dit och kollar hur det är den veckan flickorna ska vara där. Tyvärr kan jag inte anmäla mig som frivillig just nu, och för den delen är det nog slut för den här terminen också, och i höst när de kanske startar igen, så tror dom nog att vi har glömt allt om det här, så det kan vara bra om ni skriver upp detta i början av september i era almanackor redan nu.
    Att Gunnel Magnusson ljuger är helt uppenbart, men hur många av de andra som ljuger eller har fått lov att acceptera den officiella förklaringen, som alltså Gunnel hade en annan förklaring till när hon svarade mig ungefär mitt på dagen, har jag alltså ingen aning om.

  3. Ja Pettersson det är beklämmande och en stor skam att vi i Sverige har svalt könsapartheid med hull och hår. Jag blir galen, varför är det så få som reagerar?
    Vi har ett kvinnoparti som inte reagerar, sjukt.
    Kvinnliga ”journalister” som fegar och inte inser att NU hade det varit läge att agera i andan av ”allas lika värde”. SKAM

  4. Den 27/5 klockan 8 på morgonen skickade jag en fråga till SN:s reporter Gunnel Magnusson varför det inte var några flickor med i reportage och vad det berodde på. Hon har nu haft tre hela arbetsdagar att lämna ett enkelt svar om det fanns något och eftersom det svaret inte har kommit antar jag att det råder könsapartheid i Brandkärrsskolan, Nyköping, Sverige och att SN är för fega för att skriva om det. Det är märkligt en nyhetstidning värt namnet skulle riva upp himmel och jord för detta men i stället skriver de skit, så mycket skit.

  5. Det var det dummaste svar jag läst på länge, pinsamt är endast förnamnet.
    Skall du skriva tillbaka till denna Marco Venegas?

    Flickorna är så små……

KommenteraAvbryt svar