Jihad Jane skyldig


Av Pettersson

Amerikanska Colleen LaRose, som kallat sig ”Jihad Jane”, avser att förklara sig skyldig till inblandning i mordplanerna på svenske konstnären Lars Vilks. ”Jihad Janes” advokat Mark Wilson bekräftar uppgifterna för CNN.

LaRose åtalades 2009 bland annat för att ha stött utländska terrorister och för mordplanerna. Ytterligare fem personer uppges ha varit inblandade men har aldrig namngivits av myndigheter.

Vilks upprörde många med en teckning av profeten Muhammed som rondellhund.

– I kväll fick jag ta emot två nya dödshot i mobilen, från al-Shabab i Somalia. Så jag är van vid sådana här nyheter, säger Vilks spontant när TT ringer upp för att fråga hur han ser på att ”Jihad Jane” är beredd att erkänna mordplanerna.

– Många försöker skoja bort det här med att hon bara var en amerikansk hemmafru. Och visst, det finns många amatörterrorister som inte är särskilt skickliga, men de är ofta beredda att göra ett försök, och det är ju illa nog.

─ Pettersson undrar hur någon frisk människa kan bli upprörd över en sådan här streckteckning som lika gärna kan vara gjort av en femåring och hur Lars Vilks kan kallas konstnär.

Källa: Svd


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: