Utvisa all flyktingarna som smugglats hit


Av Pettersson

Den som sa det var socialdemokraternas starke man i Göteborg, Göran Johansson (S) av vissa kallad envåldshärskare men mycket, mycket omtyckt på hemmaplan men aldrig accepterad av partieliten i Stockholm. Detta sades 2007, Göran avgick 2008 och sitter nu i Socialdemokraternas valberedning för att plocka fram en efterträdare till Mona Sahlin.

Utvisa alla flyktingar som smugglats in i Sverige. Det föreslår Göran Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. – Vi kan aldrig acceptera ett system där flyktingrörelserna bygger på människosmuggling, där någon tjänar pengar på flyktingarnas katastrof, säger han.

Grunden för Göran Johanssons kontroversiella krav är uppgifter från polis och migrationsverket om att en stor majoritet av de 20 000 irakier som väntas ta sig till Sverige i år kommer hit illegalt – de flesta med hjälp av smugglare. Uppemot 90 procent av dem får uppehållstillstånd i Sverige. De övriga stannar ofta i Sverige illegalt.
Ungefär 70 personer kommer hit varje dag efter att ha betalt en människosmugglare. Priset ligger just nu på 100 000 kronor per person.

Tyst acceptans – Vi kan aldrig acceptera detta. I och med att vi inte säger något är det ju faktiskt en tyst acceptans av människosmuggling, säger Göran Johansson. Han ser bara en väg att stoppa detta. – Om det är uppenbart att man är hitsmugglad – då får man åka tillbaka igen, säger Göran Johansson. Om vi säger att det är okej att ta emot dem som blivit hitsmugglade, då godkänner vi ju människosmuggling som en metod att komma till Sverige.

Andra har större behov – Det kanske finns de som inte kan få ihop 100 000 som kanske har större behov av att komma hit. Men de har inte en chans, säger han.
– Är det moraliskt? ─ Ska det vara så att man måste betala en människosmugglare för att få plats i Sverige? Kan vi acceptera det?

– Om vi inte utvisar dem som smugglas hit, säger vi ju att i framtiden är den bästa vägen att komma in i Sverige att komma i händerna på människosmugglare.

─ Pettersson undrar om dessa och andra liknande uttalande har något att göra med att Göran Johansson avgång 2008 efter som de var allt annat än populära bland partiledningen med Mona Sahlin i spetsen. Läs även Mona Sahlin tar avstånd från utspelet

Källa: Expressen


One response to “Utvisa all flyktingarna som smugglats hit

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: