Politikerförakt och förakt för väljarna


Av Pettersson

Ett av de finaste och mest ansvarsfulla jobb man kan ha i vårt land är att vara riksdagsman, vald av och för att representera det svenska folket i vår riksdag. Att vara riksdagsman är (eller borde) vara ett heltidsjobb 7 dagar i veckan, dygnet runt, året runt med debatter, frågestunder, voteringar, utskottsmöte, motionsskrivande, möte med väljare osv.

Att alla inte verkar ta det på allvar vet vi sedan gammalt men en ung nyss invald politiker borde brinna för det hon lovat väljarna i valrörelsen.

Sara Karlsson 25 år, som invaldes i riksdagen för socialdemokraterna i höstas har förutom sin riksdagsplats på heltid även valt att studera till Socionom på högskolan  på heltid och högskolestudier är ingen lek. Klarar man inte det så blir det ingen godkänd utbildning men när man missköter riksdagsjobbet händer ingenting, lönen på 56 000 i månaden tickar in ändå. Man har rätt att begära tjänstledigt från riksdagen men det har fröken Karlsson inte gjort.

─ Pettersson undrar nu när det verkar vara så slappt att vara riksdagsman om vi inte skulle klara oss med hälften så stor riksdag ─ 175 riksdagsledamöter istället för 349 ─ Sara Karlsson är inte ensam att ta uppdraget med en klackspark och visa sitt förakt för väljarna och skattebetalarna, lirarna som leker finns i alla partier men det verkar inte finnas något intresse att ta tag i myglet. Det är många som skiter i sin arbetsgivare, det svenska folket.    

Här finns Sara Karlssons hemsida med e-post om någon väljare vill fråga henne om något.

Källa: Sveriges Radio Sörmland


2 responses to “Politikerförakt och förakt för väljarna

 • robban

  eh, studierna räknas som heltid och därmed så bryter hon mot lagen, bara att anmäla henne så hon får välja, 56k i månaden eller studiemedel.

  Gilla

 • Stefan K

  Din fråga är befogad Tommy. Behöver vi verkligen ha så många riksdagsledamöter i detta lilla land.

  Det är uppenbart att Thomas Bodström inte var/är den enda politiker som tar sitt viktiga och högavlönade jobb med en klackspark.

  När det gäller väljarförakt, så ser vi prov på detta snart varje dag. Hur många gånger har inte partierna röstat emot sina egna förslag efter valet (varför vet vi) och hur länge tänker deras väljare acceptera detta?

  Förvirringen måste vara total.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: