Återigen denna dubbelmoral.


Av Stefan K

Jag vill anknyta lite till tidigare artiklar här på Petterssons, angående protesterna mot avvisningen av irakier från Sverige.

Att kommunister ställer till med oreda så fort något negativt drabbar deras potentiella väljare, är inget nytt. Vi har sett det förut och kommer att få se det igen. Europarådet, UNHCR (FN:s flyktingorgan) har tidigare höjt sina röster och kritiserat avvisningarna och nu stämmer Amnesty in i kören. Amnesty vill nu gå längst när man ber människor från hela världen att skicka skriftliga uppmaningar till Tobias Billström och Dan Eliasson på Migrationsverket, om att häva beslutet på avvisningarna. Nu är det inte bara Sverige som är i fokus, utan samma uppmaningar riktas mot regeringarna i Norge, Danmark, Storbritannien och Nederländerna.

Vi i Sverige har förmodligen världens generösaste asylsystem, där man kan få sin ansökan genomgången och noga prövad, samt att man genom svenska skattebetalares försorg kan göra en överklagan på beslutet. Dessa irakier har gått igenom hela denna process och funnits icke vara i skyddsbehov. Nu vet jag inte om dessa människor haft id-handlingar vid ankomsten till Sverige, vilket i sig skulle vara unikt då fåtalet kan bevisa vilka de är och varifrån de kommer. Skulle regeringen införa en lag som säger att människor som kommer till Sverige måste uppvisa id-handlingar innan en asylprocess kan inledas, så skulle allt bli så mycket enklare och inte minst billigare.

Nu vet inte jag om kommunisternas protester bottnar i deras politik om att slopa alla gränser och att alla som vill komma till Sverige ska få göra det, eller om det är irakiernas hälsa man värnar om. Att Europarådet, UNHCR och Amnesty i första hand hävdar det osäkra läget i Irak och rädslan för att personerna i fråga ska råka illa ut om de skickas till sitt hemland, kan vi läsa och höra i media.

Om det är hälsan och säkerheten man nu värnar om, så bottnar allt i en dubbelmoral av sällan skådat slag. Samtidigt som dessa protester ekar mellan de politiskt korrekta väggarna, så reser irakier på semester till sitt hemland. Då pratar vi bl.a. om irakier som sökt asyl i Sverige av rädsla för sin hälsa, som gått igenom hela asylprocessen och som funnits ha skyddsbehov. Dessa personer kan alltså med hjälp av svenska skattepengar resa på en frivillig semester till samma områden som det uppenbart är för farligt att avvisa icke skyddsbehövande irakier till. Få ihop det den som kan.

Om nu Rättvispartiet Socialisterna, nätverket Ingen Är Illegal och de internationella organisationerna värnar om irakiernas välbefinnande, så borde de stå på svenska flygplatser och hindra flygplanen att lyfta mot Irak. De borde också vädja till den svenska regeringen att man med alla medel ska stoppa samtliga försök till semesterresor till det farliga Irak.

Antingen är det farligt, eller så är det inte. Antingen avvisar man människor utan skyddsbehov, eller så förhindrar man alla med skyddsbehov att semestra i sitt hemland.


2 responses to “Återigen denna dubbelmoral.

 • Pettersson

  Allemand, fem plan????

  Det går 6 (sex) plan i veckan, bara från Malmö, sedan går det plan från Stockholm och Göteborg. Vill man ta besväret att mellanlanda i London, Frankfurt eller någon annan metropol har man hundratals avgångar att välja på.

  Gilla

 • allemand

  När det går fem flyg i veckan till samma land är detta en ickefråga.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: