Helena Benaouda ”Jag var aningslös”

Av Pettersson

I en intervju idag i Dagens Nyheter bryter damen vi efterlyste igår, idag Helena Benaouda, ordförande i Sveriges muslimska råd tystnaden. Hon talat om hur det kan vara möjligt att hon inte visste om att hennes svärson begett sig till Köpenhamn där han greps misstänkt för terrorbrott? I en intervju med DN:s Ann Persson talar hon för första gången ut om anklagelserna mot svärsonen. Benaouda gömmer sig nu av rädsla för hot mot sin familj.

Hur fick du veta att Munir Awad gripits?

– En journalist ringde upp mig. Jag frågade min dotter, och när vi sökte honom fanns han ingenstans. De bor inte ihop* men de hade haft kontakt ett par dagar tidigare eftersom de har två små barn tillsammans.

*(enligt andra uppgifter bor de visst ihop, men svärsonen är skriven på en annan adress i en lägenhet som hyrs ut i andra hand. Troligen för att öka bidragen)

I SVT:s ”Debatt”, strax efter sprängningen i Stockholm den 11 december, sa du att du personligen inte träffar på extremister. Två veckor senare grips din svärson, för tredje gången, misstänkt för terrorbrott. Hur går det ihop?

– Det går ju inte ihop. Om misstankarna mot Munir Awad stämmer, vi har inte bevis för det än, så kan det ju vara förvånande att min dotter inte visste om något. Safia säger: ”jag fattar ingenting, jag vet inte vad han håller på med.” Och jag borde ju själv ha vetat. Hur är det möjligt att dölja sådana här saker för nära?

Läs mer på DN

2 thoughts on “Helena Benaouda ”Jag var aningslös”

KommenteraAvbryt svar