Ordförande Benaouda

Av Pettersson

Helena Benaouda, tidigare Fagerdin, född den 22 maj 1959 i Haukipudas, Finland, är ordförande i Sveriges muslimska råd. Hon tillträdde posten 2004 efter att tidigare varit rådets förbundssekreterare. Benaouda flyttade till Sverige 1979 och det var i tjugoårsåldern som hon, via en granne kom i kontakt med islam, som hon sedan konverterade till. Hon syns ofta i media i diskussioner som rör islams roll i Sverige. Hon har bland annat studerat sociologi, idéhistoria och ekonomi. Hon är mor till Safia Benaouda. Källa: Wikipedia

Safia Benaouda är dotter till Helena Benaouda, kallas Fia och har en liten son som heter Benjamin. Fia Benaouda är som vilken ung dam som helst enligt mamman, gillar godis och att resa. Hon väljer för att vara en vanlig tjej lite annorlunda resmål än andra svenska unga damer. Läs här. Dessutom hoppade hon av gymnasiet och började i koranskola.

Frånsett att Safia Benaouda är en ”vanlig” ung svensk tjej som har en mamma som är ordförande i Sveriges muslimska råd så har hon barn och är hon tillsammans Munir Awad.

Munir Awad är en av männen som häktats i Köpenhamn misstänkt för att ha planerat terrordåd för tredje gången. De två tidigare gångerna i Somalia och Pakistan har våra korrekta media gjort allt för att försvara Munir men jag undrar om inte de också borde se det sammanhang vi andra sett för länge sedan.

Pettersson vet inte om det finns något samband men tråden ordförande i Sveriges Muslimska råd, koranskola, Somalia, Pakistan med flera icke vanliga turistmål, svärson gripen misstänkt för terrorism för tredje gången, umgänge med andra misstänkta terrorister får i varje hos mig en hel hög larmklockor att ringa samtidigt. 

De flesta muslimer är bra, arbetsamma, skötsamma människor men det är kanske dags att i varje fall ägna en tanke åt att det är några fler än enstaka idioter som ägnar sig åt och understödjer terrorism.

2 thoughts on “Ordförande Benaouda

  1. Det finns sannerligen skäl att granska höga företrädare för islam lite närmare in på sömmarna.
    Det är dessa höga företrädare som sågs i dokumentären ”Slaget om muslimerna” http://www.youtube.com/watch?v=s4bYZCb7y0g
    Det är också dessa företrädare som vi sett i otaliga filmsekvenser på YouTube där de framför de mest skrämmande tankar och åsikter.
    Tror ni våra politiker och journalister tänker ägna tid åt denna granskning?

KommenteraAvbryt svar