Mångfald & Demokrati

Våra etablerade politiker och journalister pratar om att vi ska ha mångfald. Denna mångfald ska tydligen inte gälla svenskar, där mobbas ett parti och de knappt 6 % av väljarna som står bakom dem dagligen och på alla sätt. De skall inte ens ”tas i med tång”

Märkligt nog har Alliansen fått fler röster än de rödgröna och Sverigedemokraterna tillsammans men har trots detta inte fått egen majoritet i Sveriges riksdag.

─ Så kan det gå när demokrati, yttrandefrihet och åsiktsfrihet inte fungerar 100 procentigt, men som Winston Churchill lär ha sagt.

Demokrati är den sämsta statsformen, bortsett från alla andra!

8 thoughts on “Mångfald & Demokrati

  1. I Metro efterlyser Alexandra Pascalidou information om “rasismens konsekvenser och kostnader”. I Debatt i SVT för några kvällar sedan kom DN:s förre politiske redaktör Niklas Ekdal med det förkrossande argumentet (Schyffert är inte den ende som kan vara ironisk) att vi ju alla är invandrare och utlänningar i grund och botten, för någon gång måste ju våra förfäder ha vandrat in till detta land.

    Argumentation av det här slaget får Sverigedemokraternas företrädare att framstå som intellektuella giganter. Jag förstår att ingen vill ta debatten. SD:s motståndare har inga rationella argument, bara nötta fraser i stil med “mångfald är bättre än enfald”.

    Bättre då att lita till hån och hat.
    Hittills har det ju fungerat.

    Saxat från Politiskt Inkorrekt

  2. Som citatet nedan visar:

    Avvikande etnicitet och ursprung ses av SD som ett hot mot tryggheten i ett samhälle, och eftersom du inte kan ändra din etniska bakgrund eller ditt ursprung är du dömd att ses på det sättet. Allt enligt SD:s egna principprogram.

  3. Din liknelse vid apartheid tycker jag verkar absurd, men jag förbiser från det just nu. Om jag tolkar dig rätt här så tycker du kort och gott att värderingar som muslimer har är dåliga. Även om jag skulle dela dina värderingar i den frågan (vilket jag inte gör), så handlar det citat jag tog fram inte bara om värderingar. Det handlar om ursprung och etnicitet. Man ger inte folk en chans: Har du fel ursprung är du dömd. Det är inte ok, det är rasism!

  4. Ja du niklas det är svåra spörsmål eller….
    Jag vet inte hur gamal du är men jag var med på den tiden när man bojkottade (jag var en av dem )Sydafrika.De vitas förtryck av den svarta ursprungsbefolkningen(apartheid)skulle bekämpas.
    de svarta fick sitt land tillbaka och Mandela frigavs, en glädjens dag.
    Var det rasistiskt tycker du?
    Kanske odemokratiskt?
    Hur tänkte vi fel när vi ville att de svarta skulle få landet tillbaka?

    Är det fel tycker du om jag tycker illa om att könsapartheid sprider sig i vårt samhälle?
    Det är en fråga som jag är bekymrad över och som inte ens det politiska partiet F! vill ta i med tång!!

    Helt logiskt att man vill bo och verka bland folk som man känner igen sig i och/eller man kan kommunicera med.

  5. Klippt ur Sverigedemokraternas partiprogram:

    ”Den viktigaste faktorn i ett tryggt, harmoniskt och solidariskt samhälle är den gemensamma identiteten, vilken i sin tur förutsätter en hög grad av etnisk och kulturell likhet bland befolkningen. Av det följer att den nationalistiska principen – principen om en stat, en nation – är grundläggande för Sverigedemokraternas politik.”

    ”För att vi ska få en mer fullständig definition av nationen, måste sådant som språk, religion, lojaliteter och ursprung tillfogas. Man ska alltså också kunna känna igen varandra såsom tillhörande samma nation. Nationen utgörs av folket och dess särart.”

    Med tanke på betoningen på etnicitet och ursprung så kan inte jag se hur Sverigedemokraterna är något annat än ett främlingsfientligt parti. Fungerar det bra i ett demokratiskt samhälle att ha en politisk grund där man anser att folk med en viss etnicitet och ursprung än är ett hot mot tryggheten? Det tycker inte jag rimmar bra i ett demokratiskt samhälle.

  6. Niklas;Det var ruggiga saker som dessa människor sagt. Galningar och knäppskallar finns det i alla läger tex hur smart var det av Mona Shalin att klä sig i huckle när hon snackade med en muslimsk man! Där föll hon i mina ögon.

  7. Några uttalanden från företrädare av det parti som du talar så varmt om:

    Per T K Wahlberg (SD) i Landskrona:
    ”Under många tusentals år har negern kunnat softa i värmen, käka lite bananer, våldta nån förbipasserande kvinna eller unge, slåss med andra negerhannar och äta upp dem, spela lite trumma, springa omkring lite, fånga nån antilop, käka lite bananer, knulla lite, berusa sig på jästa frukter eller örter, osv. Så har det hållit på under årtusendena utan att något evolutionärt tryck i form av miljöfaktorer har tvingat negern att utvecklas i en annan riktning.”

    Marie-Louise Enderleit (SD) i Trelleborg:
    ”Ställ upp invandrarna här på filmen o sätt en kula mitt mellan ögonen, lägg dom sen i en påse o sätt frimärke o skicka dom dit där dom hör hemma.”

    Kent Ekeroth (SD) Lund
    ”Araberna är antisemiter – har alltid varit”

KommenteraAvbryt svar