Misstänkt muslimsk terrorist gripen när han köpte en pistol på McDonalds

TERRORISM. När en 24-årig misstänkt terrorist köpte en nio millimeters Glock-pistol med två magasin och 50 skarpa patroner på parkeringsplatsen vid McDonalds på hörnet av Gammel Køge Landevej och Ellebjergvej i Köpenhamn arresterades han omedelbart.

Pistol Glock 17. Det är samma typ som stals från regeringskansliet och som det är tyst om. Bild från Pixaby

Allt tyder nu på att 24-åringen gick i en fälla som utarbetats av polisens underrättelsetjänst eftersom ingen har anklagats för att sälja pistolen och ammunitionen till 24-åringen. Det betyder att polisen måste ha stått bakom vapenavtalet i en operation, vilket har hänt flera gånger tidigare, där PET har agerat som vapenhandlare.

Men detaljerna i ärendet kommer bara att avslöjas under den kommande rättegången, eftersom åtalet mot 24-åringen inte ger ytterligare information om vapenavtalet eller vem som sålde pistolen till honom.

Polisen anser att pistolen och de skarpa skotten ska användas för ”en eller flera terroristhandlingar på en ospecificerad plats i Danmark eller utomlands”, står det i åtalet. Polisen anser att 24-åringen är en ’ensam varg’.

Attacken förhindrades bara för att han arresterades, enligt åklagaren, som inte har gett ytterligare information om 24-åringens motiv. Men efter gripandet sa Köpenhamns polis och PET att gripandet kunde ha avvärjt en terroristattack och att mannen var inspirerad av militant islamism.

24-åringen har dansk medborgarskap, men han ska berövas det och deporteras permanent från Danmark, anser åklagaren.

Sex dagar före gripandet på McDonalds begick 24-åringen, som tidigare har straffats för våld, ett överfall framför Lidl på Sjælør Boulevard 141 i Valby, står det i åtalet. Han attackerade en man med en knytnäve i nacken och lämnade platsen. Men direkt därefter återvände han med en kniv och sökte offret igen, men mannen sprang till säkerhet inne i snabbköpet. Rättegången ska äga rum vid domstolen i Frederiksberg, men den har ännu inte planerats.

Läs mer på EkstraBladet…

-Pettersson tänker på Regeringskansliets Glockpistoler som stulits…

Steget Efter på regeringskansliet

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Misstänkt muslimsk terrorist gripen när han köpte en pistol på McDonalds

    • och mellan 1976 och 1999 köpte man dom på Clock, i Sverige.
      Clock konkurrerade främst med McDonald’s, bland annat genom att ha lägre priser än sin konkurrent.

  1. Pettersson är en mycket klok person så säger han att Clock pistoler som är stulna i Regeringskansliet, hur det nu kan vara möjligt, så är det nog sant.

KommenteraAvbryt svar