Muslimsk förskola stängs efter koppling till terrorism och mygel med skattemedel

ISLAM. Den fristående muslimska förskolan Lek & Lär i Angered, Göteborg stängdes i våras tillfälligt efter att de ska ha fört över pengar till en misstänkt islamistisk organisation. Nu meddelar Förskolenämnden att förskolan stängs permanent. – Förskolans huvudman har inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att komma tillrätta med de brister vi har påpekat, säger förskoledirektör Elisabet Nord i ett pressmeddelande.

”Förskoleförvaltningen har upptäckt flera allvarliga brister i verksamheten samt att förskolan står under påverkan av personer med nära kopplingar till våldsbejakande extremism”, skev Göteborgs stad i ett pressmeddelande då.

Det ska ha rört sig om ekonomiska kopplingar där medel förts från den aktuella förskolan till en organisation.

Nu meddelar Göteborgs stad att Förskolenämnden beslutat att dra in godkännandet för förskolan är permanent.

Ledningen har nära band till Vetenskapsskolans förre vd, rektor och huvudman, Abdel Nasser El Nadi, som av Säpo anses utgöra ett hot mot rikets säkerhet. Vetenskapsskolan, som bytte namn till Safirskolan, stängdes av myndigheterna vid årsskiftet. Skolinspektionen ansåg att El Nadi, trots skolans ägarbyte, hade inflytande över verksamheten.

– Han är en blinkande fyr för den våldsbejakande extremismen. Han har organiserat skolverksamhet och det är runt honom de allra flesta våldsbejakande individerna i Västsverige kretsar, sa Magnus Ranstorp, terrorforskare vid Försvarshögskolan tidigare till Göteborgsposten.

Förskolans ledning har även starka kopplingar till den kritiserade föreningen Sveriges förenade muslimer, SFM, som tidigare fråntagits offentliga bidrag efter att myndigheter gjort bedömningen att föreningen aktivt motverkar demokrati och jämställdhet.

Kopplingarna till SFM var avgörande för beslutet att stänga förskolan. Ekobrottsmyndigheten har kunnat visa att bidrag avsedda för Lär & Leks förskoleverksamhet istället har hamnat hos SFM.

Utbetalningarna, på över en halv miljon kronor, har gått till SFM: verksamhet via en idrottsförening vars hemsida inte uppdaterats på flera år. En person som varit anställd på Vetenskapsskolan står som kontaktperson.

Förskoleförvaltningen riktar även kritik mot förskolan för att det går över 70 barn där – trots att verksamheten bara har tillstånd för 56. Tidigare anställda har vittnar om flera missförhållanden, till exempel att förskolan har en starkt religiös profil som påverkar undervisningen samt att ”ledningen inte tillåter musik, dans och bilder”.

-Pettersson säger att till och med små barn drabbas av våra myndigheters flathet, när ska de inse att det inte är kristna och judiska skolor som är problemet utan muslimska. Läs koranen, det räcker.

Lek & Lär förskola Göteborg AB omsatte 9,9 miljoner år 2018 som är det senaste bokslutet jag ser. Av detta redovisas 900.000 kronor som vinst. Allt betalt av Sveriges skattebetalare, vi betalar alltså utbildningen av ockupationstrupperna.

Abdel El Nasser rektor för den stängda Vetenskapsskolan med kopplingar till förskolan Lek & Lär är kvar i landet trots beslut om utvisning.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

7 thoughts on “Muslimsk förskola stängs efter koppling till terrorism och mygel med skattemedel

  1. Oj.nu blev jag glad..
    Mislimer som bor i Svrige. ska anpasa sig till oss.
    Lämna vore best.
    Gillar inte dessa avarter
    ponnsan
    AfS

  2. M U S L I M E R ! ! !

    Vi har sekten i Vårt Fosterland!
    Vi bjuder sekten på vår välfärd!
    Vi bjuder sekten på vår sjukvård!
    Sekten får våra bostäder!
    Socialdemokraterna, LANDSFÖRRÄDARNA
    har kontrakt med sekten!
    Enligt sektens ”lagbok ” ska sekten se
    oss som fiender!
    Vill vi ha fiender i Vårt Fosterland?
    Fiender ska bort från Vårt Fosterland!

  3. ”Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli” är ju ett lämpligt ordspråk för muslimska förskolor som enbart har islam som förebild och sitt enda rättesnöre..Här är en Intressant artikel i Timbro, där man bl.a. skriver om Ungmuslimerna: ”Drömmen om islamisk ordning. Den muslimska minoriteten växer i Sverige och beräknas inom några år vara den största i Västeuropa. Därmed blir också frågan om islams politiska uttryck allt viktigare. Det finns ett land i Europa med en muslimsk majoritetsbefolkning, där gränserna mellan religion och politik är uppluckrade och där Muslimska brödraskapet utövar reellt politiskt inflytande: Bosnien och Hercegovina. Det är ett svaghetstecken att länder som Bosnien-Hercegovina så ofta glöms bort när betydelsen av muslimsk invandring diskuteras.” https://timbro.se/integration/drommen-om-en-islamisk-ordning/

    (Hur många vet förresten att över 60.000 från Bosnien och Hercegovina har kommit till Sverige, dock är inte 100 % av alla dessa muslimer…ännu. )

Kommentera