Rädda klimatet och satsa på kärnkraft

KLIMAT. Klimatalarmisterna är ju helt övertygade om att människan påverkar klimatet genom sina utsläpp av koldioxid. Det påstår till och med att vi har en klimatkris och att situationen är akut. Vi har bara 10 år på oss att rädda klimatet påstår de värsta klimatalarmisterna, skriver Thoralf Alfsson på sin blogg.

Om de nu verkligen menar vad de säger så borde de ju också vara väldigt angelägna om att vi producerar vår elenergi på ett så koldioxidfritt sätt som möjligt men så är inte fallet. De borde i så fall värna om kärnkraften och definitivt vilja stoppa stängningen av två reaktorer vid Ringhals. Två reaktorer som idag producerar mer eller mindre helt koldioxidfri elenergi.

Om de verkligen menar allvar med att ”rädda klimatet” så borde det vara en självklarhet att driva befintliga kärnkraftsreaktor under hela deras livslängd och inte stänga dem i förtid.

Med anledning av detta började jag fundera på hur man kan bidra till att sprida det budskapet. Inte minst på grund av den Greta-hysteri som råder i landet. Något som är helt obegripligt. Jag började fundera på t.ex. en bildekal med någon lämplig text. Jag la upp några utkast på min Facebooksida och det skapade omgående debatt.

Läs vidare på Thoralfs blogg…

-Pettersson noterar att utan kärnkraft kan vi slå igen för närvarande. När detta skrivs står kärnkraften för 55,4 procent av energin som går åt i landet. Vindkraften för 1,8 procent. Tidigare idag var kärnkraft uppe i 64 procent. Ja, ni ser själva, kärnkraft och vattenkraft står för nästan all energi, runt 90 procent.

Själv skulle jag förbjuda invandring om jag ville rädda klimatet, i kalla länder går det åt mer energi än i varma så om Miljöpartiet menar allvar så stoppa invandringen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Rädda klimatet och satsa på kärnkraft

  1. Redan när remmarna och hjulet snurrar plockar man ut 110% evighetsmaskin, omöjlig grej.

  2. Utvecklad kärnkraft och lokal elproduktion med solceller på bostäder är den enda vägen att gå om energiförsörjningen ska tryggas. En elbil drar runt 11 kwh vid laddning. Det är inte möjligt med den elproduktion vi har idag när allt fler ska koppla in elbilen på laddning vid middagstid framgent. Det finns varken tillräckligt med el eller kapacitet i nätet för det.

  3. Miljöpartiet är det största hotet för miljön.
    Speciellt Lövin och hennes man med sin stora skitiga bil.

  4. Stora klumpiga kolosser som k-kraftsanläggningar är inte speciellt smarta då de lätt kan slås ut utan bättre är att villor+flerfamiljshus kan ha sina egen el-produktion
    i videon visar Noman hur det fungerar
    —New for 2019 Free Energy Generator 100% Self Running By Eng Noman—

  5. Vi har 10 år på oss tills Sverige går under, men inte p.g.a. miljöpåverkan utan av massinvasion av slödder från världens alla hörn.
    År 2030 är det kört, om det inte redan nu är för sen att rädda detta landt!?

  6. En klok man denna Thoralf och förbannat bra på statistik och att ta fram verkliga siffror på vansinnet i Sverige.

    SD sköt sig själva i foten när man gjorde sig av med denna politiker, just nu framstår dom som riktiga idioter…..som sig bör.

  7. Vore Sverige ett friskt land så skulle jag gärna se nya moderna kärnkraftverk , men nu när Sverige tydligen ska islamiseras så är det säkrare att ta bort precis alla kärnkraftsanläggningar av alla slag så att inte *dom” använder materialet till att göra smutsiga bomber med radioaktivitet !

  8. Grattis MP!

    Ni har lyckats!

    Elen kommer att bli så dyr så att ingen har råd att använda den! (Utom då dom riktigt fina samhällsmedborgarna som lever på bidrag. Än så länge i varje fall.)

    Dessutom kommer den att bli ransonerad!

    Vid ett högtidligt tillfälle som julafton, (innan den förbjuds att firas) kommer vi att samlas hela släkten framför lampan och tända den några minuter och fascineras av dess sken och berätta för dom stackars barnbarn som inte hann lämna landet i tid om hur det var när man själv var barn!

    Ingen av dom kommer att tro en när man berättar om hur lamporna sken i alla hem när man var liten!

    Sen kommer det lilla som finns kvar av svensk industri att försvinna! Tänk vad fint det blir när ni kan skryta för hela världen om att vi inte längre har några utsläpp. Sen att dom har ökat globalt tack vare detta behöver vi ju inte låtsas om!

    Välkomna tillbaka till stenåldern!

    • Elen är redan idiotiskt dyr, på grund av alla avgifter och skatter, samt lurendrejeriet med överföringsavgift.

  9. Klimathot eller inte så tycker jag man skall lyssna på båda sidor vad gäller kärnkraft.
    Speciellt på personer som kan räkna och har kunskap i ämnet och inta bara blandar in känslor och drömmar.
    Att kärnkraft är koldioxidfri anser i varje fall inte denne man och han verkar ju ha en del argument för det.
    https://newsvoice.se/2019/07/ring-p1-kalle-hellberg-karnkraften/

    Det skulle vara intressant att få se neutralt framräknade siffror avseende koldioxid från olika energislag

  10. Varför inte följa Gretas förslag och strejka. Stäng alla kärnkraftverk nästa vecka så får alla handgripligen se vad som händer. Sedan kan vi sluta snacka och Greta behöver inte åka till USA.

  11. Jag tycker att man ska lägga ner samtliga nuvarande kärnkraftverk. Men först efter att man byggt nya Gen IV-reaktorer i närheten av Stockholm, Göteborg, Malmö – Lund, Linköping – Norrköping, Uppsala, Västerås, Örebro, Helsingborg, Jönköping och Umeå (största tätorterna). Dessa dimensioneras så att de både kan förse omgivningen med elenergi och fjärrvärme.

  12. Att indoktrinera Svensken med fake new verkar inte vara några som helst problem. Svensken är till stor del emot fakta. Att föra en vettig debatt om klimatet verkar vara ointressant, vi blir rädda att bli kallade idioter. Seriösa forskare får inga möjligheter att möta med argument som strider mot Greta. Kan man verkligen kalla Greta som etablerad forskare, inte i mina ögon. Nu är det inte bara klimatet det handlar om, det är mycket annat i propagandan som är rena lögner. Att vi har en feg och katastrofal regering känner många av oss till, utan överord den sämsta vi någonsin haft. Sverige är på ruinens brant

  13. Klart de skall stänga Ringhals 1 & 2. Bygg några nya och säkrare på platsen. Oskarhamn skulle också må bra av några moderna kärnkraftverk.
    Vindkraft i alla ära, de jag åker förbi står ofta stilla. Antingen blåser det för lite eller för mycket :-/

Kommentera