Varför går det inte att utvisa kriminella palestinier…

INVANDRING. Vi läser nästan dagligen om invandrare som döms för grova brott men slipper utvisning av olika skäl. Vi har mängder med folk som får avslag på sin asylansökan eftersom de saknar asylskäl men ändå stannar kvar och får använda våra välfärdssystem. 

Flyktingläger för judar, användes först för överlevande judar från Europa sedan av de judiska flyktingarna från de arabiska länderna. En asylförläggning med andra ord och vad jag vet så klagade inte judarna trots att de blivit bestulna på land och egendom. Bilden från 1949.

Terroristen från Drottninggatan, Rakhmat Akilov, skulle ha utvisats långt innan hans terrordåd men Sverige saknade möjlighet att utvisa honom eftersom han är uzbek och riskerar att råka illa ut i sitt hemland, Uzbekistan.

Sedan har vi en stor grupp invandrare som kan bete sig som de vill gång på gång men ändå inte kan utvisas. Som exempel kan nämnas bröderna Dirawi som kom till Sverige för c:a tolv år sedan, började begå brott direkt men ändå är kvar i landet. Bröderna är statslösa Palestinier från Libanon och kan inte utvisas utan att de själva reser tillbaka frivilligt. FN kräver att statslösa palestinier ska återvända och att de kräver en särskild politisk lösning som inget annat folk någonsin fått och Israel aldrig kommer att gå med på detta. Varför de arabiska palestinierna inte får bli medborgare i de arabländer där de bor sedan 70 år är obegripligt.

Det började långt tidigare men exploderade 1948 när staten Israel bildades och genast attackerades av omkringliggande arabländer. Då flydde drygt 700.000 araber från det geografiska område som fick namnet Israel. De flesta bosatte sig i Libanon, Syrien eller Jordanien, några i arabländer som Kuwait, Egypten med flera. Några valde att bosätta sig på Västbanken eller Gazaremsan och därifrån flydde cirka 300.000 i samband med kriget 1967.

Samtidigt, från 1948 och framåt tvingades ungefär 850.000 judar lämna sina hem i muslimska länder där de bott i tusentals år.

Judiska flyktingar från Jemen 1948-49

Antalen judar och araber som lämnade sina hemländer till följd av de politiska omvälvningarna från 1948 och några årtionden framåt är jämförbara.

Skillnaden är att de judar som flyttade till Israel, USA eller något annat västland har assimilerats och blivit medborgare.

För araberna blev det dock annorlunda, istället för att bli etablerade medborgare i något arabland där de totalt var så få så de knappt hade märkts så beslutade FN att upprätta ett särskilt organ för att ta hand om palestinska flyktingar. Det fick namnet United Nations Relief and Works Agency, UNRWA och etablerade flyktingläger i Libanon, Syrien, Jordanien, Västbanken (som hade ockuperats av Jordanien) och Gazaremsan som styrdes av Egypten fram till 1967.

New York Times – May 16, 1948

Det blev en fälla för de araberna som flyttat från det som blev Israel. Arabförbundet med sina 22 medlemsstater och c:a 350 miljoner invånare slog fast att palestinierna hade en absolut rätt att få återvända till sina hem i Israel och därför skulle de inte erbjudas medborgarskap i de länder de befann sig i som flyktingar. Rätten till återvändande har legat fast som ett krav i alla förhandlingar rörande Palestinafrågan.

Det har i 70 år bromsat fredsuppgörelser och någon förändring kan inte skönjas.

Alltså en så kallad Palestinier kan var tredje generationen som föds i Libanon, Syrien, Jordanien eller något annat arabland men han/hon får ändå inte bli medborgare utan betraktas som statslös palestinier. Detta sker utan större kritik från världens humanistiska stormakt och övriga västvärlden.

Om antalet palestinska ”flyktingar” beräknas på samma sätt som man gör i alla andra sammanhang kommer man fram till att antalet är runt 30.000 i stället för de fem miljoner det talas om.

-Pettersson konstaterar att FN och arabförbundet har skapat ett problem i Sverige och att vi ändå betalar bistånd till dem. Problemet är arabiskt och borde lösas av araber…

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.

Miljoner människor har fått fly och flytta efter krig när de blivit av med land de ägt i generationer. Tyskar, finnar, ungrare, polacker och många fler, alla har tagits emot och assimilerats i hos grannarna men inte araber…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Varför går det inte att utvisa kriminella palestinier…

  1. Synd att dom inte kunde utvisa Rakhmat akilov pga att han riskerade att råka illa ut i sitt hemland Uzbekistan.Men nu blev det andra som råkade illa ut istället.

  2. Neka dom att få en returbiljett tillbaka till Sverige när de skall åka hem på betald semester eller gifta bort sin dotter med en pedofil.

  3. Hamas (terror-regering) är sossarnas och Svenska muslimska brödraskapets skyddslingar , de ”palestinier” som är kriminella förmodas ändå duga till att hjälpa till med att befästa islam i Sverige !

    Detta Muslimska Brödrasjap dom är terrorstämplade i de flesta civiliserade länder samt i flera muslimska länder är istället varmt omfamnat av sossarna och tillåts sitta som bisittare när regeringsbeslut görs !

  4. Bayern som har c:a 12 miljoner innevånare,och därför jämförbara med Abzurdistan har ett fast abonnemang för charterflyg,som varje månad flyger ut c;a 7.000 lyckosökare,till sina hemländer runt om i världen.
    Så visst går det att skicka hem lyckosökarna,om man bara har viljan.

  5. Hade jag varit flykting eller liknande i USA
    Och gjort en terror handling mot USA så skulle jag förmodligen varit död för längesen .
    Men i Sverige så lever de i sus dus på Skatte betalarnas bekostnad.
    Att inte fler som betalar in stora summor i skatter o avg reagerar det är för mig ofattbart.

  6. Därför att alla Sveriges beslutande myndigher är gravt infiltrerade av klanmänniskor. Det sitter mycket folk med främmande härstamning på många viktiga platser i vårt land, såsom regeringskansliet, migverket, polisen, försvaret, försäkringskassan, landstingen, kommunstyrelserna o.s.v.

  7. Om vi vore kontanta med Israel skulle vi kunna fylla flygmaskiner med Tel Aviv som mål och israelerna skulle sedan förpassa passagerarna till närmaste öppning i muren.

  8. En tidigare dömd våldsman är nu återigen misstänkt för grovt våldsbrott.

    Det handlar om knivhuggningen i Bodafors i fredags i förra vekan när en man i 30-årsåldern blev allvarligt knivhuggen och en jämnårig man blev misstänkt.

    Den misstänkte har nu häktats av Eksjö tingsrätt och är misstänkt för grov misshandel. För tre år sedan dömde tingsrätten mannen till sju år på kåken samt utvisning för den otäcka knivskärningen på Bodaforsdagen det året.

    Göta hovrätt sänkte dock straffet till ett år och drog bort utvisningsdomen. Nu väntas ett nytt åtal mot mannen som återigen kan komma att dömas till fängelse.

  9. Varför ? När regeringen gjorde allt för att ta hit IS terrorister, och nu lever de bland oss i bästa samförstånd tills det smäller ordentligt. Snart.

  10. I allt det elände som sköljer över oss kan man ibland läsa någon komisk
    text, läste idag på Text TV Om den gamle presidenten i USA

    ”Ronald Reagan som i ett telefonsamtal med Rickard Nixon kallade
    Afrikanska länder för Apor, dom hade röstat emot USA i något ärende
    varvid Reagan kallade dem för Apor, Dom känner sig ännu inte
    bekväma med att gå i skor ” varvid Nixon lade upp ett flabbgrin”

  11. Att stödja en terroristorganisation borde vara straffbart. Ser fram emot att Utrikesblondinen framför skranken och ställer mig frågan varför hon inte redan är dömd.

    //Gunnar

Kommentera