Vem ska granska makten om inte vi gör det?

INSÄNDARE. Vem ska granska makten om inte vi gör det? frågar sig den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheters platschef Anna Falk i återkommande stort uppslagna egenannonser.

Den flitigt förekommande modellen i annonserna, Anna Falk, behöver nog inte bekymra sig. Petterssons blogg avslöjade redan för en vecka sedan att vänsterpartiet i Oxelösund gjorde politisk propaganda på kommunens hemsida, vilket givetvis inte är tillåtet – en nyhet som SN nu plankat av i dagas tidning.

Det är inte förbjudet att ”stjäla” nyheter men kutym inom media är då att vara generös med credit till den som var först med avslöjandet. I det här fallet, och i flera andra fall, Petterssons blogg. Men istället låtsas SN som att det är deras egen framtagna nyhet.

Platschef Falk borde mer oroa sig över den egna redaktionens fattiga nyhetsarbete än att ständigt visa upp sig i skrytsamma egenannonser.

Anonym

***

-Petterssons tackar för uppmärksamheten men vill inte gärna jämföras med heltidsanställda, välbetalda journalister. Bloggen drivs på hobbybasis och lokaltidningar behövs. Dock har den lokala journalistiken i en följd av år gått åt fel håll, de pratar om lokala satsningar men tidningen fylls med mer och mer färdigköpt billig spaltutfyllnad och blir dessutom tunnare.

Eftersom det snart är val igen vill jag påminna om lite annat…

Bakom den här rubriken om ”svenskar” döljer sig somalier som är somaliska medborgare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 thoughts on “Vem ska granska makten om inte vi gör det?

  1. ”Jag är beredd på fängelse” Där hade min själ blivit trångt ifall
    alla dom journalister som jobbat mot sina läsare i flera års tid
    fått vad dom förtjänat?
    Tror ingen blir imponerad av vad denna dam kläcker ur sig,
    istället tror jag att dom kan se fram emot att bli arbetslösa
    när upplagorna dalat ner till dom nivåer att det inte är lönt
    att trycka tidningen. Vem vill köpa lögner?

  2. Hahahaha vilket kvalificerat skitsnack. Lägg av nu SN – ni har inte ett uns av trovärdighet!

Kommentera