Media mörkar sanningen om ”gasattacken” i Syrien

MEDIA. Minns ni gasattacken mot staden, stadsdelen Ghouta-Douma utanför Damaskus i Syrien som skedde i april 2018. Svenska medier och politiker gick i taket och anklagade Syriens president Assad och president Putin i Ryssland för attacken och massmorden och den 15 april utförde USA, Storbritannien och Frankrike ett massivt raketanfall mot syriska regeringsanläggningar som ”bestraffning”.

OPCW, organisationen för förbud av kemiska vapen, skickades in för att hitta bevis för giftattacken i efterhand. Sedan en tid är FN klara med sin rapport. Den rapporten går emot västmakternas påståenden, och media i bland annat Sverige är tysta om resultatet.

Ryska medier som baktalas av medier och politiker i väst var däremot redan från början misstänksamma om sanningshalten.

Resultaten av analysen av de prover som OPCW låtit samla in presenterades i veckoslutet.

Rapporten slår fast:

1. att inga fosforbaserade nervgifter eller deras nedbrytningsprodukter kunnat upptäckas, vare sig i omgivningarna eller i plasmaprover från de påstådda skadorna. Detta ska jämföras med påståenden i media om att sarin ska ha kommit till användning.

2. att på två plaster hittades rester av olika klorföreningar tillsammans med rester av sprängämnen i anslutning till två klorgascylindrar. Den ena cylindern tycktes oskadd medan den andra var skadad. Det fanns kraterliknande hål i taket i anslutning till cylindrarna, men OPCW:s utredare har inte kunnat klarlägga ”hur cylindrarna hamnade på respektive plats”.

I klartext har OPCW inte kunnat utesluta att cylindrarna placerats där för att simulera ett anfall som aldrig ägt rum.

-Pettersson är inte förvånad…

Läs gärna om Ghouta på bloggen…

…vill ni inte läsa allt så välj Magda Gads rapport om medias hyckleri i Syrienkonflikten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “Media mörkar sanningen om ”gasattacken” i Syrien

  1. Vi har blivit vana på att höra såna lögnar om förbjudna vapen och de brott som aldrig skett. Dessa lögnar brukar imperialismen använda för att de själva ska använda förbjudna vapen mot civila folk i Vietnam, Libanon, Sudan, Somalia, Irak, Syrien etc. Det som är tråket att hela världen vet att imperialismen ljuger och vill förstöra dessa länder, men hela världen fjäskar åt imperialismen ändå och repeterar som pappegojor imperialismens lögnar.

  2. Ärlig talad skiter jag i vilket som, om man bli sliten i biter av en bomb eller granat eller dö av giftgas gör det samma, man dö. Allt detta hycklande är äckligt, speciellt utav länder som med flit bombade civila. Hamburg, Köln, Dresden mm. Med en mix av sprängbomber och brandbomber för att sätta i gång eldstormar, användes huvudsakligen mot civila mål. Min far sa alltid att han kände sig säkrare på fronten jämfört med permission i Düsseldorf.
    Han var stridsvagns soldat.

    • Ps. Och sen med Löfvens ord,” Det bli lönsamt på sikt” en död muslim kan inte söka Asyl i Sverige, allt som fattas är att flera länder följer Italiens politik.

  3. Bara svepskäl för att få fortsätta kriget och Sverige hakar naturligvis på och vill leka med de stora i sandlådan !
    Likadant när partiledare från 7 klövern bland annat Björklund 2003 i TV skrek om Saddam Husseins och hans massförstörelsevapen som inte fanns och stödde ett anfall från FN som det hycklande brukar heta men som styrs av USA och Nato.
    Idag har Västeuropa en flyktingström utan dess like varför, hur var det innan Västmakterna inklusive rikemansklubben EU störtade Iraks Saddam, Libyens Kadaffi och gav sig på Syrien och inte minst kriget i Afghanistan som aldrig tar slut ?
    Inte minst det naiva dårhuset Sverige tjatade om och trodde på någon patetisk arabisk vår som det idag är helt tyst om, det går naturligtvis inte att införa s.k demokrati över en natt i länder som aldrig haft demokrati vilket Sverige och andra länder tror.
    Man ska nog inte gnälla allt för mycket över dagens flyktingströmmarna som man själv direkt eller indirekt bidragit till.

  4. Intressant, vad som händer i Syrien eftersom många ”kulturberikare” påstår sig komma därifrån. USA och västalliansen, inklusive Sverige har hela tiden backat upp idén att Syriens president, Assad är ett monster som skoningslöst mördar sina egna. Detta har blivit det perfekta alibit för de asylsökande som påstått sig komma därifrån.
    Med andra ord har Sveriges regering själva skapat och fortsätter att skapa grogrunden för alla asylsökanden som säger sig komma därifrån.
    Vår regering ljuger hela tiden!!! Rösta inte på dem utan på SD!

KommenteraAvbryt svar