SVT fälls för falsk nyhet

FEJKMEDIA. SVT Nyheter Västerbotten påstod att en busschaufför hade visat porrfilm på en buss med barn, det visade sig senare vara en romantisk komedi med 11-årsgräns.

I ett telegram i SVT Nyheter Västerbotten påstod nyhetsuppläsaren att en busschaufför på en specifik ort hade visat porrfilm på en buss med barn, fast det inte stämde. Inslaget var ett kort telegram med rubriken ”[ort] – Visade porrfilm på buss” där nyhetsuppläsaren sa; ”Hej och välkommen. En busschaufför i … har visat porrfilm på en buss full med barn. Nu har …-skola polisanmält händelsen och enligt bussföretaget har chauffören tagits ur tjänst tills händelsen har utretts. Filmen ska bara ha visats några minuter innan en vuxen på bussen bad chauffören att stänga av”.

Nu fälls SVT fälls av Granskningsnämnden, rapporterar Journalisten. Allt var skvaller står det i beslutet.

SÅ ARBETAR VI PÅ SVT NYHETER. SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ni vet att SVT, SR, DN och SvT ska samarbeta inför valet i höst om ”falska nyheter”

7 thoughts on “SVT fälls för falsk nyhet

  1. 40 Days and 40 Nights är klassad som ”R”, dvs en ”vuxenfilm” i USA. Men moralisterna i USA klassar allt som R för att inte hamna i skadeståndsmål.

    Om man säger ”fuck” och menar det, så är det ”R”. Om man säger ”fuck” men som svordom, är det OK:

    I s-v-e-n-s-k TV klassas ”Southpark” och ”family Guy” som ”barnfilmer” och visas på eftermiddagen, trots att det är 95% sex i dessa tecknade filmer.

    Men… vi vet ju alla att ALL NAKEN KVINNOHUD klassas som haram och är förbjudet. Så vi förstår att det är extrem-religiösa anmälare.

  2. Busschauffören var inte invandrad för i så fall skulle domen också innefattat ett skadestånd till denne på minst 60000:-
    Att ”alla människor är lika i värdighet” stämmer inte i vårt land utan här är de av någon anledning lika mycket värda, vi svenskar bara som skattebetalare.

    • Busschaffisen var det inte heller som satte igång filmen.
      Det var en skolelev som gjorde det utan chaffisens vetskap.

    • Är bara en tidsfråga innan Prideparader visas på bussar via en skärm för alla passagerare !!!
      Extrem vänsterpropaganda och annat omoraliskt flum ska vi i Sverige hjärntvättas med idag.

  3. Ja, där gick larmet om ”porrfilmen”, och den korkade VD:n på bussbolaget agerade snabbt och tog föraren ur tjänst.
    – Av omslaget klassar jag den som en gladporrfilm, den innehåller förmodligen mycket naket. Jag har inte sett filmen men den är högst olämplig för barn, säger Björn Larsson, VD för Articbus, till SVT Nyheter.

    Folk var förstås ”chockade” över vad som hänt,
    – Vi tycker att det här här fruktansvärt. Det ska vara tryggt för barnen att åka hem med bussen från skolan. Det här får inte hända, säger Anette Lidén, rektor för Norsjöskolan.

    Ända tills det visade sig inte vara en porrfilm, utan 40 Days and 40 Nights, en romantisk komedi….

Kommentera