Den mördade eleven Mahmoud ville bli läkare

BROTTSLIGHET. 17-årige Mahmoud Alizade blev offer i knivskärningen på en gymnasieskola i Enskede i går.

För två år sedan kom han ensam från Teheran i Iran till Sverige för att skapa sig en bättre framtid. Enligt vännerna pratade Mahmoud Alizade mycket om sin familj och hur han längtade efter att återförenas med dem. De hade inte träffats sedan han lämnade Teheran och gav sig ut på den långa färden till Sverige, som gått via bland annat Turkiet och Grekland.

Han var alltså en ekonomisk migrant och ankarbarn och inte en flykting från krig och terror som Expressens Lars Lindström skrev igår. Sedan kan man fundera på om Mahmoud är/var 17-år eller äldre som jag tror.

-Pettersson menar att de som lurar hit människor som Mahmoud är ansvariga för hans död…

 

35 thoughts on “Den mördade eleven Mahmoud ville bli läkare

  1. Den genomtänkta och geniala lagen som förbjuder kniv på allmän plats verkar inte fungera den behöver nog uppgraderas, en utredning bestående av intelligenta politiker får tillsättas för att lösa detta !

  2. ”– Han flydde till Sverige för att få fred. Nu måste vi jobba för att hans familj får komma hit och begrava honom, säger Nasim Sahar från Afghanska föreningen.”

    Jaha, varför då? Han borde väl skickas hem?

    Av skolans 450 elever är 215 nyanlända, inte konstigt att det smäller…

    Vittnesmål från en annan förälder vars barn gå i en mixad skola:
    ”Mina barn gör det,fast här uppe i norra Sverige. Flera hundra asylsökande på deras gymnasium.
    Sfi är lagd på samma skola. Totalt kaos. Slagsmål, öppen narkotikahandel, tafsningar så tjejer kan inte gå själva i korridorerna. . Helt galet.
    Eleverna protesterar och vill ha mer vakter, låsta dörrar osv.
    Men våta flata politiker här ser inte att det finns problem, ’dom vill ha en utbildning ’ Joo, tjena. .
    Inte så kul att ha sina barn på denna otrygga plats hela dagarna. Som en lärare där uttryckte sig : hur jag än förklarar så är det värre..”

    • Tydligen hade ”oberoende” SVT ett inslag om detta igår, och som vanligt gör de en snyftis om det, utan källor.

      ”Det var helt oprovocerat av MGM”
      ”Ingen visste varför det hände”
      ”BO ville bli läkare, ge tillbaka till systemet och donera sina organ i framtiden mm.”
      ”Han kom ifrån Iran och lämnade sin framtid för att bli civilingenjör som utvecklar vattenpumpar åt barn i Kenya”

      OM, det nu vore så att alla dessa som blir dödade verkligen vore såna här oskyldiga änglar – varför skulle då någon vilja knivhugga eller skjuta dem till döds…?

      • I den åldern vill man mycket…Själv ville jag som barn bli lokförare, (ånglok) växte dock ifrån det. Inte ett ljud nämndes i press eller radio, (TV fanns inte) över mina önskningar.
        Kanske var inte mitt val på karriärstegen rankat sååå högt, som en invandrad läkare !

    • De är garanterat redan på väg, ett chartrat regeringsplan för upphämtning av en familj i sorg är nog att vänta nu när Sverige återigen har stor sorg över det inträffade !
      Vid Ikea-mordet utlystes väl ingen landsorg men däremot Trollhättan ?
      Skillnad på fina högprioriterade nysvenskar och det infödda fäfolket !!!

    • En annan elev påstod att han var den snällaste på skolan.
      Han hade nyligen fått komma tillbaka till skolan efter en tids avstängning.
      Andra elever var rädda för honom.

  3. Tyvärr lyckades familjens målsättning med att skicka hit honom som ankarbarn!

    Nu har hela tjocka släkten, ja hela hembyn, kanske till och med hela provinsen, eller varför inte hela landet anknytning till Sverige genom graven här och kan snarast räkna med PUT!

  4. Återigen RÖSTIMPORT! Södertälje får över 2miljarder kronor i statligt utjämningsbidrag och Malmö 6miljarder, -snart ser hela Sverige ut så….

    • Min kommentar kom under fel rubrik….! Afghan mördade Afghan på skolan, att de är ekonomiska migranter fattar alla utom Löven! Mördaren är snart släppt och kan fortsätta begå brott i flathetens land….

  5. Aldrig har haft då många wannabes i Sverige.
    Journalist-wannabes och läkarwannabes. Ingen av dem tycks vara uppdaterade på de grundläggande krav som en vetenskapligt baserad yrkeskarriär ställer?

    Många vill bli.
    Inga blir.

    Vill bli = X antal
    Kan bli = a = 0
    Y = antal läkare
    Y = a*X = 0*38 000 = 0

    Att vilja räcker inte
    Det ska finnas intellektuell kapacitet också.

    All framgång inom intellektuellt krävande verksamhet är helt beroende av individens intellektuella kapacitet. Quelle surprice? De trodde att det bara var att åka hit och vipsfillitjofs så blir de läkare och hårt arbetande svenskar betalar.

    Centerpartiet kommer snart att behöva bekänna färg. Resten av alliansen motsätter sig avsteg från asyllagstiftning en för att gynna arga unga ljugande män från kvinnoförtryckande kulturer med opiumtillverkning som affärsidé? De verkar vara extremt studieobegåvade. Om mp ansvarade för att utse representanter till alla tävlingar som svenskar ska delta så skulle vi snart vinna – priset för all-time-low i alla grenar. Och stängas av för fusk med ålder på tävlande? Det borde vara värre att låta en vuxen tävla mot barn än att dopa sig till prestationshöjning?

    Skicka dom åt helvete!

  6. Ett råd:
    Gör en resa till Södertälje!
    Åk runt i Södertäljes förorter!
    Studera alla vita slott med marmor på garageuppfarten!
    Titta på alla svarta BMW av senaste och dyraste modell!

    Där bor asylinvällarna från Balkan – kriget.
    De har eget banksystem: Plastkasse.
    De skapade två av sveriges största brottsutredningar.
    De rånade min pappa när han hämtat ut pensionen.
    Han hittades på trottoaren, medvedslös, blodig och med tom plånbok.
    Han avled senare av skadorna.

    En god och nära vän, som hade hög position i svenska skattesystemet
    berättade ofta för mig hur ”Balkanfolket” hanterade svenska
    skattesystemet.
    De äger numera en stor del av fastigheterna i Södertälje centrum.

    Tro mig; Jag älskar inte den gruppen individer!
    Tro mig; Jag älskar invandrare från balkan och muslimer.
    Tro mig; Jag är rädd!
    Känner du dig trygg?

    • age….Svårt att förstå vad du menar när du skriver: ” Tro mig: Jag älskar invandrare från balkan och muslimer?” ??

  7. Muslimen som dödade en annan muslim.

    ”Den anhållne, som bor tillsammans med sina föräldrar, är också han elev på skolan.

    Trots att han inte varit straffmyndig lite mer än ett år har han redan hunnit dömas för flera brott, däribland tillgrepp av fortskaffningsmedel och ringa narkotikabrott. Han har också varit misstänkt för rån, men den utredningen lades ner.

    I en av domarna framgår att 16-åringen har missbruksproblem.
    ”Han har en för sin ålder en lång bakgrund av kriminella handlingar,” står i en annan dom.”

    Thomas Gür
    https://www.facebook.com/thomas.gur.5/posts/1751779288206923?pnref=story

  8. Och den 16-åriga knivpojken ville också bli läkare. Kirurg närmare bestämt när han provskar i den 17-åriga ”patienten”. Tänk så fel barnens lekar kan gå när de låter fantasin flöda fritt och drömma om framtida yrken.

  9. Den här storyn eller sagan om du så vill är gjord för att du ska tycka synd om ensamkommande stackare som krypit-krälat-vandrat över öknar och stormande hav till Europa för att finna trygghet 🙂
    the narrativ är att ALLA ensamkommande måste få stanna i Sverige/Europa.
    Historen är troligen uppdiktad och någon 17-årige Mahmoud Alizade finns/fanns inte

  10. Jag bor 3mil ifrån eksjö.där på gymnasiet hade 3 ( naturligtvis smålandska ungdomar) gripits med att ha haft med sig 3 pistolliknande vapen till skolan.men lugn ggymnasiechefen tar detta på allvar.

  11. Svenska godhetsapostlar har låtit sig bli lurade, velat bli lurade, velat bli hjältar. Förnuft, hörsel och syn har bedövats, hjärtat har helt tagit över. Det fanns visst mer här i världen än nazism, förtryckta svarta och zigenare. Hat mellan afghaner och araber till exempel. Hjärtat försökte förgäves interagera med hjärtlösa politiker. En önskan om att vara en extraordinär medborgare, en världsmedborgare. Sverige är, trots usel konkurrens, ingen humanitär stormakt och har aldrig varit.

    • Jag tycker de verkar vara av samma skrot och korn, politiker och de inbillat goda bland befolkningen. Hjärtlösa när det kommer till kritan.

  12. Så jävla tjatigt och förutsägbart.

    Klart som fan att babben ville bli läkare. Det säger alla babbar när media frågar. Det har babben minsann lärt sig. Frågan är om babben hade den intelligens som krävs för att bli läkare?

    Det brukar inte babbar ha.

  13. Sverige är ett avskräckande exempel med sin sanslösa flykting politik, med våldtäkter, rån, skjutningar och mord. Trots allt detta elände så står den totalitäre o arrogante skitstöveln Löfven i EU och försöker pracka på andra länder sina ”flyktingar”. Sjukt är bara förnamnet.

  14. En iransk läkare grubblar typ på att döda domarna efter att han fick ca ett år för skattebrott. Naiva svenne förstår inte hur många läkare är överrepresenterade i Kriminalvården.

  15. De har höga planer, tänket det har, är att köpa sig vad de behöver, läkarutbildning, körkort mm. Och att det går lika bra som att ljuga sig in i landet. Det märks vilken nivå de som säger sig vara läkare och önskar genomgå test. De klarar inte av det trots genomgången läkarutbildning, den köpta utbildningen i hemlandet!!
    Notoriska lögnare det är vad de är. Skicka hem lycksökarna. Och kom ihåg vilka som bjudit in dem och fortsätter att bjuda in.

  16. Precis som hen…. Och alla andra! Med svenska skattemedel, och så klarar de inte av vanlig svensk grundskola! Men det ordnar sjuklövern, för de är våra ”pensionsräddare”!

  17. Asylskäl = 0 Inga krig i Iran. Har passerat ett antal säkra länder under resan till det förlovade landet. Troligen betydligt äldre än han uppgivit. Alltså en typisk lögnare och bedragare som vi har 1000 tals av som vi ska försörja för att inte tala om tjocka släkten som ska importeras och försörjas av skattetyngda svenskar..

      • Tänk att plötsligt gick det att få fram varifrån han kom, Iran har inget krig, och då var han inte ensam. Det kommer nog fram hur gammal ”ankarbarnet” var också.
        Nu ordnar säker PK-kärringarna att föräldrarna kommer till begravning här, sedan kan de ju stanna också.

Kommentera